2016 през очите на... Ириней Константинов

"Общото ми усещане за културния живот през 2016г. е, че има развитие, хората търсят, искат културни събития и участват в такива.", каза актьорът и директор на театър "София" Ириней Константинов, с когото погледнахме през очите на културата през 2016г.
 
"Няма как да не започна с Панаира на книгата, където тази година имаше толкова много хора, които не преминаваха просто през него, а търсеха определени книги и се виждаше радостта в очите им от книжното тяло, което купуват и държат в ръцете си. Като ги гледах ми стана много приятно и си казах, че няма случайни неща, защото забелязвам все по-голям интерес към книгите навсякъде. Дори в градския транспорт хората четат повече, защото например това ги разсейва от голямото задръстване или просто ги прави по-спокойни.", споделя с нас Ириней.
 
"Тази година в България се случиха събития, които белязаха нашата култура. Но нека първо спомена Софийските солисти, които отидоха и обиколиха цяла Япония. Навсякъде са били посрещани с аплаузи и са се представили на изключително ниво.
 
Постановката "Илиада", която бе направена като музикално произведение, театър "София" отбеляза 50 години и цигуларят Веско Ешкенази и Соня Йончева, които бяха номинирани за Грами са само няколко цвята от културната ни палитра. Няма как да не спомена Георги Господинов и плаващите кейове на Кристо, както и литературен клуб "Перото", който не спира да организира прекрасни събития, които ни доставят изумителни преживявания каквато беше и вечерта, посветена писателя Константин Павлов.", разказа ни Ириней Константинов.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024