Мария Ангелова: "Безплатното пътуване става все по-лесно"

"На фона на тенденциите за връщане към бартера и споделената икономика, безплатното пътуване става все по-лесно.", каза Мария Ангелова, един от авторите на книгата "203 предизвикателства за пътешественици", която ни гостува за да ни даде съвети за безплатно пътуване.
 
"Оказва се, че има много варианти да нощуваш безплатно където и да е по света. Една от тях е платформите, в които се регистирраш като потребител, който пътува и търси къде да пренощува или пък като човек, който подслонява пътешественици. Такава платформа е Каучсърфинг  и в нея е пълно с отворени и позитивни хора, които винаги са готови да помогнат.", разказа Мария.  
 
"Друг вариант за нощувка без заплащане е бартерната седмица в Италия, която се провежда всеки ноември. По време на нея стотици места за настаняване обявяват от какво имат нужда и в замяна предлагат безплатна нощувка. Някои може да имат нужда от пиано, смяна на крушка, поправка на кабел – може да е услуга или предмет, няма значение, важното е, че бартерът се завръща.", сподели още тя.
 
"Ако търсите безплатна храна, търсете къде пише "Аперативо". В Северна Италия има заведения, в които срещу закупен коктейл, получавате достъп до една голяма шведска маса или пък ви сервира нещо по ваш избор. Същите такива заведения има и в Париж, а цените на напитките, противно на представите, никак не са високи.", каза Мария за безплатното хапване.
 
"Има платформа, наречена Уъркауей, която предлага възможност да работите на всякакви места по света, като вместо заплата, получавате настаняване и храна. Работното време е 5-6 часа на ден или 3 работни дни в седмицата и имате възможност да отделите време за много по-приятни занимания. Ако търсите посещения на музеи и забележителности, проверявайте предварително – всеки музей има ден, в който посещението е безплатно, а музеите в Шотландия и Лондон са безплатни.", посъветва Мария.
 
"За да пътуваш безплатно трябва да имаш огромно количество търпение и време. Без пари нещата се случват много по-бавно, но така имаме време да се насладим и истински да оценим пътешествието си.", завърши Мария Ангелова.

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024