Радослав Спасов за филма "Пеещите обувки" и историята на Леа Иванова

"Трудно беше оцеляването на талантите по време на смяната на две епохи.", каза операторът Радослав Спасов, който гостува в "Ива от сутрин до обед", за да ни представи новия си филм, вдъхновен от живота на Леа Иванова - "Пеещите обувки", чиято премиера е на 10 февруари. 
 
"За пръв път видях Леа, когато с Георги Дюлгеров седяхме в унгарския ресторант, обсъждайки наш филм. Тя беше с куче, както и аз, и тя много се зарадва на моето, тъй като то беше много добре тренирано. След време с Еди Казасян – голямата й любов, решихме да правим документален филм за нея и когато седнахме да изгледаме кадрите, които той е заснел с една любителска камера, те истински ме докоснаха.", сподели Радослав.
 
"До 25-та година Леа живее в Истанбул. Когато се връща в България, идва с една своя любов – Леон Алфаса, който първи я придружава на пл. "Славейков", когато тя идва готова да покори София. Тогава тя идва с едни обувки с дървена подметка, които нежно тракат по площада – от там и "Пеещите обувки".", разказа още той. 
 
"В последствие се оказа, че Леа е била агент на ДС. Един ден срещнах Еди пред сградата на архивите след като е чел досието й. Тогава той със сълзи на очи каза едни заветни думи: "Накараха я да се омъжи за мен". Тогава седнах и си помислих какъв филм би станал от историята на един човек, който на края на живота си разбира, че не го е живял.", завърши Радослав Спасов.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024