Деян Донков: "Провокират ме начините да се изследва човешката природа"

"Не ме интересува визията толкова, колкото атмосферата на човешката природа.", каза Деян Донков, който ни гостува по случай предстоящата премиера на постановката "В очакване на Годо", която е режисьорският дебют на актьора. След премиерата на 23 март, постановката ще влезе в редовната програма на театър "Азарян", а Деян я посвещава на проф. Крикор Азарян.
 
"Аз се хвърлих в дълбоки води, без да знам колко са дълбоки. Оказа се, че като удариш дъното, там има тиня, а тинята няма дъно. Стараех се много да гледам през погледа на автора и да погледна на света, както той. Опитвах се да гледам извън времето и пространството и през душата му, и да усетя светогледа за всичко, в което нещастието ни е навряло.", сподели Деян за подхода си към "В очакване на Годо".
 
"Първото й поставяне пред публика беше в деня, в който се роди детето ми. На обяд се роди, след това имах генерална репетиция и предпремиерно представление вечерта. След всичко това стоях и се взирах в пространството заради емоциите, които бях изживял в рамките на един ден. Отне ми няколко часа и няколко напитки, за да успея да отпуша тапата на празнуването.", сподели актьорът.
 
"Когато става въпрос за киното или театралното изкуство, мен лично ме провокира човекът като животно, което може да премине през всичко, използвайки разума. Провокират ме начините да се изследва човешката природа и как действа тя.", завърши Деян Донков.

Свързани новини

Ето какво да очаквате

14.06.2024

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024