Любка Биаджони: "Искам да напълня сърцата на българската публика"

"Имам честта тази година да се върна с моя оркестър "София Симфоникс" в Зала "България", където с две неверотни цигуларки ще представим концерт, наречен "Жените в музиката", каза първо в студиото на "Ива от сутрин до обед" баронеса Любка Биаджони, която гостува, за да ни разкаже за предстоящите си проекти и да си поговорим за спомени от изминалата година.
 
"На 11-ти март в Музикалния театър ще представим един оперетен концерт, носещ заглавието "Царица оперета". Това е един прекрасен жанр, който за жалост не се цени толкова много. Оперетата носи една позитивна емоция, любов и радост. А любовта, с която певците представят своя репертоар, превръща събитието в истински празник", сподели тя.
 
"Аз съм много благодарна, че през изминалата година имах възможността да работя в България, Германия и Австрия, и да покажа качеството на българските музиканти и в чужбина. Едно от най-незабравимите ми преживявания беше представянето на "Травиата" в НДК. Това е любимата ми опера и да успея да изпълня сцената в НДК подобаващо беше истинско предизвикателство", разказа Любка.
 
"Истинско преживяване беше концертът с Найджъл Кенеди през септември, защото той е неудържим. Имахме проблеми с организацията на репетициите, тъй като той реши, че ще репетира колкото поиска, а на мен ми беше трудно да работя с оркестъра си заради това. В крайна сметка концертът започна късно, а Найджъл реши, че ще го направи двойно по дълъг, в резултат на което имахме 4-часов концерт", сподели още тя.
 
"С предстоящите си концерти в България се надявам отново да напълним сърцата на българската публика", завърши баронеса Любка Биаджони.

Свързани новини

VIVA с национално турне и клубен концерт

24.04.2024

Pohoda Festival пълни сцената със звезди

18.04.2024

SLF гостува на Капана Фест

18.04.2024

Пълни се афишът на Sofia Live Festival

14.03.2024

Афишът на Sofia Live Festival 2024

23.01.2024