Излиза третата част от топ синглите на Queen

Третото издание на четворния бокс сет Queen: The Singles Collection 3 ще бъде пуснато на 31 май. Дискът продължава с историята на рок легендите през годините 1984 – 1989, съобщиха от разпространителите от Анимато Мюзик.

С последната 4-та част, планирана да излезе по-късно тази година, пълният сет ще предложи всеки един от синглите на Queen, влизали в Тop 40 по целия свят или над 100 парчета от цялата история на бандата от 1973 до края на 1999. 

Петте години от историята на Queen, които третата колекция обхваща, са знаменателен период за бандата. На 19 януари 1985 година те свирят на “Rock in Rio” в Бразилия пред повече от 300,000 фена, като това се превръща в най-големият концерт за всички времена. Малко по-късно те ще съберат и най-голямата публика на концерт в Обединеното кралство, естествено на Уембли!

По отношение за записи, бандата създава някои от най-популярните си неща до момента със саундтрака към „Шотландски боец”. През май 1986 излиза "A Kind of Magic". Премиерата му го вкарва на номер 1 в чарта за албуми на Острова, а заглавният сингъл стига до номер в над 35 държави. Успехът на албума вдъхновява групата да тръгне отново на път с “The Magic Tour” и да свири на огромни разпродадени стадиони в тяхното най-голямо турне в Европа. В края му публиката възлиза на над милион души.