Фадо кралицата Мариза идва в София с нов албум

След девет години супер успешна кариера, повече от 30 платинени записа, множество награди и концерти в най-престижните концертни зали на пет континента, Мариза се завръща към корените на фадото с най-новия си албум „Fado Tradicional”.  Албумът е премиера за Анимато Мюзик/ EMI и ще излезе на 7 март 2011.

Наследникът на мултиплатинения албум “Terra” е записан в Лисабон и за него Мариза казва, че е като прераждане и нов поглед към традиционното фадо. В него фадищата разказва по много по-зрял начин за нещата, които преживява и които я характеризират като жена и артист. Албумът е като потапяне в най-автентичните традиции на фадото, но в същото време обръща внимание и на новото поколение. Мариза и нейният музикален продуцент Диого Клементе работят с много млади композитори и смело смесват и експериментират с традициите и новото.

Мариза е истинска звезда – когато тя пее, музиката й е с толкова покоряваща и неустоима сила, че остава завинаги в сърцата на зрителите. Нейното фадо бързо преминава границите и влиза направо в душата. На сцената Мариза има характерното за този музикален стил излъчване и елегантно поведение, което буквално омагьосва публиката и тя остава в плен на  прекрасната певица и жена. Топлият и задушевен глас на превърналата се в сензация в световната музика изпълнителка, преливащ от емоция, както и прекрасните текстове, които разказват за историята на един народ, превръщат албума в блестящ синтез между музиката и страстта на португалската дива.

Фадо кралицата ще представи последния си проект на концерта си в София на 31 март в зала 1 на НДК - част от голямото й световно турне, което стартира през март в подкрепа на новия албум.

Билети за концерта вече се продават в системата на www.eventim.bg, www.ticketsbg.com,  мрежите на Германос, магазини Пикадили, Ориндж, както и на касата на НДК. (купи тук)