Faithless се разпадна, но няма да отменят концертите си

Легендарната британска група "Фейтлес"(Faithless) се разпадна след 15 години заедно.

Триото Макси Джаз (Maxi Djazz), Систър Блис (Sister Bliss) и Роло (Rollo) са заедно от 1995 г. и завладяха клубната сцена в Европа с хитовете си, сред които "Insomnia", "God is a DJ" и" We Come 1". Преди време Систър Блис намекна, че членовете на група са "изтощени" от дългите си турнета, а сега Макси потвърди, че групата се е разпаднала.

"След 15 години и шест албума смятам, че вероятно сме изпълнили колективната си цел и е време да затворим книгата и да я върнем на библиотеката...С вас имахме най-невероятните, епични и вълнуващи преживявания, простиращи се в годините и на хиляди мили...щастливи, въодушевяващи и зареждащи преживявания, никога не сме смятали, че нещо може да продължи толкова дълго време. Дори да посветя остатъка от живота си на задачата да ви благодаря, няма да е достатъчно. Имам спомени, които ще са с мен и в следващия ми живот. Винаги ще бъдете в сърцето ми. Слушайте гласа ми и в другите си животи, аз раста само във вашата сянка, вие сте слънцето за мен", казва Макси в съобщение, публикувано на сайта на Фейтлес.

Въпреки тъжната новина, сайтът на групата изрично потвърждава, че концертите от тазгодишното турне ще се състоят. Триото представя последния си албум "The Dance Never Ends", който обаче слага "Еnd" на общата им кариера.

Тук можеш да купиш билет за шоуто на Фейтлес в Белградска Арена на 22 май.

Свързани новини

Faithless готвят нов албум

15.05.2018

Силен BG състав подгрява Faithless у нас

18.04.2018

Faithless с екслузивен DJ сет у нас

22.01.2018

Sea Dance Festival

25.04.2016

И Faithless на сцената на EXIT 2015

27.02.2015