Ейми Уайнхаус отмени цялото си турне

Ейми Уайнхаус отмени всички насрочени за лятото концерти, след като в Сърбия я освиркаха, защото излезе пияна на сцената, съобщиха световните агенции.

Концертът в Белград в събота бе окачествен от сръбската преса като "скандал", "катастрофа" и "най-лошото шоу в историята на Белград". По-късно мениджърите на Уайнхаус обявиха, че концертите й през тази седмица - в Истанбул в понеделник и в Атина в сряда, се отменят. Следващият концерт трябваше да е на 8 юли в Билбао, Испания. Тя имаше насрочени дати в Швейцария, Италия, Австрия, Полша, Унгария и Румъния. Турнето трябваше да завърши в Будапеща на 15 август. Всички тези дати обаче отпадат!

Отменянето на турнето е поредният провал за певицата. Само преди три седмици тя излезе от клиника за лечение на зависимости, която трябваше да й помогне да влезе във форма за концертите, но очевидно това не е помогнало.

Ейми Уайнхаус е само на 27 години, но се бори с пороците си през цялата си кариера. Тя стана известна през 2006 г. с хита "Rehab" и спечели пет награди "Грами" през 2008 г., включително за най-добър дебютант и албум на годината ("Back to Black"). Певицата още не е издала отдавна планираното негово продължение.