Вечерта на наградите "Грами" ще бъде посветена на Уитни Хюстън

На церемонията по връчване на наградите "Грами", която ще се състои тази вечер в Лос Анджелис, ще бъде отдадена специална почит на певицата и актриса Уитни Хюстън, носителка на 6 "Грами", която бе открита мъртва в хотелската си стая в Бевърли Хилс. Точните причини за смъртта на Хюстън не се съобщават, но версията за насилствена смърт е изключена.

Специалната част от шоуто ще бъде водена от певицата Дженифър Хъдсън и в нея ще бъдат включени най-ярките моменти от певческата кариера на Уитни, съобщава actualno.com. Очаква се една от песните на церемонията да бъде посветена на музикалната легенда.

Първоначално се смяташе, че гвоздеят на "Грами" ще бъде появата на Адел, която за пръв път ще пее пред публика след прекараната тежка операция, но кончината на Уитни потресе целия музикален свят.

Президентът на академията Нийл Портноу заяви: "Шесткратна носителка на "Грами", Уитни Хюстън (Whitney Houston) бе една от най-великите поп изпълнители на нашето време, оставила след себе си много песни от последните три десетилетия. Мощният й глас украси много запомнящи се и отличавани с награди песни.

Днес помръкна светлината в нашата музикална индустрия и ние изпращаме най-искрените си съболезнования на нейното семейство, приятели, фенове и всички, които са били докоснати от нейния красив глас".

Той допълни, че по време на връчването на наградите "Грами" не трябва толкова да се скърби за смъртта, колкото да се отдаде почит на "една от най-великите певици на всички времена", чието творчество е наложило отпечатъка си върху музиката през последните три десетилетия.

От Националната звукозаписна академия, която присъжда престижните музикални отличия, подчертаха, че в този момент не могат да направят повече, тъй като болката от загубата още е прекалено силна.

Уитни Хюстън почина на 48 годишна възраст. Тя пристигнала в хотел "Бевърли Хилтън" в навечерието на церемонията. Смъртта й дойде в същия хотел, в който легендарният продуцент и неин ментор Клайв Дейвис организира годишното си парти преди вечерта на наградите, на което се очакваше Хюстън да пее. Полицията изключва версията за убийство, признаци за насилие не са открити.

Свързани новини

Уитни Хюстън продължава да твори история

07.02.2013

Издават последната песен на Уитни Хюстън

22.05.2012

Закриха делото на Уитни Хюстън

12.04.2012

Уитни Хюстън се е "сварила жива"!

10.04.2012

Уитни е жертва на смъртоносен коктейл

05.04.2012