Уитни Хюстън е починала в резултат на коктейл от алкохол и наркотици

Американската поп звезда Уитни Хюстън (Whitney Houston) вероятно е починала в резултат на приемането на коктейл от наркотици и алкохол, съобщиха съдебните лекари в Лос Анджелис в окончателния си доклад, като уточниха, че в стаята й е бил намерен кокаин.

Безжизненото тяло на 48-годишната певица беше открито на 11 февруари с лице, обърнато към ваната, в хотелската й стая в Бевърли Хилс, отбелязват съдебните лекари в пълния си доклад за смъртта й. В края на март те публикуваха предварителен доклад. "Покойната вероятно е починала от свръхдоза наркотици, лекарства и алкохол", се посочва в документа от 42 страници. Той допълва, че на мястото не са открити следи от евентуално престъпление.

"От носа на певицата се стичаше кръв, а в стаята й беше открит кокаин. След като беше извадена от ваната, тя беше положена по гръб в хола на хотелската стая. "Тя имаше дефибрилатор върху горната дясна част на гърдите си и друг в ляво, върху централната част на торса", се посочва в доклада.

Малка лъжичка с бяло вещество и парче навита бяла хартия, както и различни предмети били открити върху масичката в стаята й, се казва още в доклада. Били открити и много флакони, съдържащи десетки лекарства, допълват съдебните лекари.

Уитни Хюстън доминираше в поп и соул музиката през 80-те и 90-те години на миналия век и продаде близо 170 милиона диска. На върха на славата си тя се снима с Кевин Костнър във филма "Бодигард" през 1992 г. /БГНЕС

Свързани новини

Уитни Хюстън продължава да твори история

07.02.2013

Издават последната песен на Уитни Хюстън

22.05.2012

Закриха делото на Уитни Хюстън

12.04.2012

Уитни Хюстън се е "сварила жива"!

10.04.2012

Уитни Хюстън се удавила след кокаин

23.03.2012