Погребението на Уитни Хюстън на живо

На 18 февруари, точно една седмица след като бе намерена мъртва във ваната в хотелската си стая в Лос Анджелис, Уитни Хюстън (Whitney Houston) – една от най-успешните поп изпълнителки в историята с над 170 млн. продадени копия от записите си, ще бъде погребана в гробището Феървю в Уестфийлд, Ню Джърси.

Събитието ще бъде предавано на живо в цял свят от 19:00 ч. българско време. Гледай ТУК.

Църквата "Нова Надежда" е блокирана, там са разположени само акредитираните медии.

Въпреки огромния брой на поканените гости - 1500, церемонията ще бъде частна и вътре ще бъде допусната само една камера на Associated Press, която ще излъчва събитието в реално време чрез сателит, пише avtora.com.

Сред поканените са Алиша Кийс, Елтън Джон, Опра Уинфри, Бил Козби, Джей Зи и Бионсе, холивудската звезда Тайлър Пери, чийто частен самолет е транспортирал тялото на певицата от Лос Анджелис до Нюърк, Кевин Костнър и нейният ментор Клайв Дейвис, които ще произнесат речи, Стиви Уондър и нейната кръстница - Арета Франклин, които ще изпълнят песни. Все още не е потвърдено присъствието на бившия й съпруг - Боби Браун.

Организаторите на погребението, както и местната полиция, призоваха феновете на звездата да останат по домовете си, от където ще могат да наблюдават церемонията на живо. След края й, ковчегът с тялото на Уитни Хюстън ще бъде откаран до гробището в Уестфийлд. Там той ще бъде положен в гроб непосредствено до този на покойния й баща Джон Ръсел Хюстън - младши, който си отиде от този свят през 2003 година.

Свързани новини

Уитни Хюстън продължава да твори история

07.02.2013

Издават последната песен на Уитни Хюстън

22.05.2012

Закриха делото на Уитни Хюстън

12.04.2012

Уитни Хюстън се е "сварила жива"!

10.04.2012

Уитни е жертва на смъртоносен коктейл

05.04.2012