БГ музиката е в апогей!

"Номинациите ми са награда за пътя, който извървявам, за почитателите, които се надявам да стават все повече, защото българската авторка музика е в апогея си". Това каза пред БГНЕС певицата Белослава по повод обявяването на номинациите за Годишните музикални награди на БГ Радио.

Доказателство за развитието на родната музикална сцена са многото млади и непознати досега изпълнители, които дебютираха успешно през последните две години и впечатлиха ценителите на родната музика.

Изпълнителката с кадифен глас Рут Колева (на снимката) сподели мнението си за развитието на музиката ни през последните години. Според нея нещата на родната музикална сцена са много динамични. "Има повече места за изпълнения на живо като клубове и заведения. Хората започват да мислят по-европейски, да правят по-интерактивни и експериментални неща, което е много важно", смята Рут.

"Смятам, че изпълнителите които правят авторска музика са богопомазани. Това е дарба, дадена от Господ. Много по-лесно е да дадеш няколко хилядарки и някой да ти напише текст и музика, отколкото да я създадеш сам от душа и сърце", смята певицата Преслава Пейчева. Вокалистката на група "Те" е уверена, че развитие за българската поп музика има. "Тя успя да изплува. Все повече млади хора добиват смелост да правят авторска музика, което е похвално. Надявам се наистина българинът да успее да отпуши сетивата си за музиката, която правим", сподели тя.

Криско, който даде летящ старт за 15-годишната Дивна е убеден, че утвърдените изпълнители трябва да помагат на младите, които са още на стартовата линия. Рапърът даде пример със себе си и Елица Тодорова, с която миналата година записаха супер успешно парче.

За младата звезда на българската сцена Поли Генова през последните две години има голям прогрес. "Може би хората не го виждат, но ние музикантите го усещаме. Усещаме повишеното внимание и желанието да има нови и нови проекти. Хората наистина са жадни за българска музика", категорична е певицата, която миналата година представи страната ни на Евровизия.

Оптимистка както винаги, Поли вярва, че вече сме в едно ново десетилетие, което носи нови възможности и дава поле за изява на млади изпълнители. "Аз и много мои млади колеги имаме път пред себе си. От нас зависи дали ще успеем да издържим на трудностите и въпреки всичко да правим музика", смята тя. /БГНЕС
 

Свързани новини

"Шестият ден"

15.01.2013

Гърдев е с 5 номинации за наградите Икар

11.01.2013

Любен Дилов-син се сгоди

03.01.2013

Стотици изпратиха Георги Калоянчев

21.12.2012

Влади Ампов - Графа представи албума си

18.12.2012