И bTV ще съди продуцентите на "Господари на ефира"

Би Ти Ви ще предприеме съдебни действия срещу компанията "Глобал вижън", ако продуцентите й Магърдич Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Нанков не разрешат публичното публикуване на договорите между двете страни. Това съобщи на сайта си телевизията по повод обвиненията на частната компания, че е цензурирала съдържанието на предаването "Господари на ефира".

Според медията само публичното оповестяване на договора за предаването ще опровергае твърдението на подуцентите за цензура. Позицията на Би Ти Ви е, че документацията разкрива, че зад обвинението в цензура се крият засегнатите интереси на "Глобал вижън" за десетки милиони левове. Ръководството определя твърденията на екипа на компанията като абсурдни и пише, че телевизията е "имала право да свали всяко издание на предаването "Господари на ефира" при засягане на интересите на телевизията и не го е направила нито веднъж."

Би Ти Ви също така призовава Магърдич Халваджиян, продуцент и на "Глобал филмс", да прекрати взаимоотношенията си с телевизията и да свали от ефир шоуто "България търси талант" и сериала "Седем часа разлика", които се излъчват в момента, и да възстанови предплатените му милиони.

Свързани новини

Топ 50 на най-гледаното по телевизията

10.05.2012

"Господари на ефира" vs. bTV

12.04.2012