Поли Генова ще бъде принцесата в най-новия български мюзикъл "Аладин"

Звездите от българската музикална и театрална сцена Поли Генова, Дони и Ненчо Балабанов ще изпълнят главните роли в най-новия български мюзикъл "Аладин" на сцената на Музикалния театър.

"Аладин” е най-новият мюзикъл в България, с изцяло българска авторска музика, текст и сценография. Мащабната продукция се подготвя от група артисти и музиканти, водени от желанието да съживят културния живот в България в сферата на музикалния театър и да възпитат младите в ценене на качествено изкуство. Основен двигател и инициатор на проекта е композиторът Марио Балтаджиев, за когото създаването на мюзикъла е негова детска мечта.

Мюзикълът "Аладин” ще представи модерна интерпретация на едноименната приказка от 1001 нощ. В новия прочит на старата персийска история, духът ще бъде не просто слуга, а метафора за човешкият дух, в който се крие силата на всеки от нас.

Обединени от ентусиазма на създателите на "Аладин” и вдъхновени от мечтата на композитора Марио Балтаджие,  известните български артисти се включиха в реализацията.

Поли Генова ще влезе в ново амплоа, като се въплъти в любимата на Аладин. Неин партньор ще бъде актьорът Ненчо Балбанов, който ще се впусне в поредица от приключения, за да намери вълшебната лампа, възпрепятстван от Злия магьосник - Дони.
Освен силно актьорско присъствие, в мюзикъла ще се включат и едни от най-известните български поп и рок изпълнители. Те ще запишат ариите към мюзикъла.

Парчетата към мюзикъла, които скоро ще бъдат пуснати в ефир, ще представляват богата палитра от музикални жанрове - от романтична балада и класика, през поп и хип-хоп звучене до бийтбокс интерпретации. Самата постановка ще бъде дело на утвърдените имена в театъра - Надя Асенова -режисьор; Марио Балтаджиев – композитор; Иван Ангелов - либрето, Тодор Райков – сценография и Анелия Райкова – костюми.

Свързани новини

"Шестият ден"

15.01.2013

Гърдев е с 5 номинации за наградите Икар

11.01.2013

Любен Дилов-син се сгоди

03.01.2013

Стотици изпратиха Георги Калоянчев

21.12.2012

Влади Ампов - Графа представи албума си

18.12.2012