PETA нападнаха Beyonce заради използване на естествена кожа

Beyonce е поредната звезда, попаднала под кръстосаният огън на "животинската полиция", след като нае специален дизайнерски екип, за да й направи кецове от кожата на екзотични животни. 

И без това PETA вече беше по петите й заради по-раншен инцидент - тоалетът й на концерта на полувремето на първенството по американски футбол беше от кожата на питон и игуана - сега се разгневиха окончателно от идеята й да си направи обувки от кожата на крокодил, анаконда, скат и щраус. 
 
Шефовее на PETA не губиха и минута и заклеймиха идеята в официално изявление: "Тези дизайнерски обувки идват на висока цена и тя ще бъде платена от различни животни, които са били бити и одрани живи, или отглеждани във ферми при ужасни условия, и после убити. Макар за повечето хора тези животни да не са така познатии близки, както котките и кучетата, които имаме в домовете си, въпросните животни (змии, скатове, крокодили и щрауси), които ще бъдат избити само заради един чифт маратонки, са високочувствителни живи същества, които се борят с всички сили да избегнат залавяне и страдат невероятно, когато бъдат заловени в капани или мрежи, простреляни и одрани живи. 
 
"Надяваме се, че Beyonce ще избере да носи повече дрехи от собствената си модна линия и че един ден ще успее да се освободи напълно от жестокостта, както са направили много шикозни знаменитости, като Natalie Portman и Anne Hathaway, а също и "зелени" дизайнери, като многократно награждаваната модна кралица Stella McCartney."

Свързани новини

Бионсе се завърна на сцената

11.05.2023

Новият албум на Бионсе - рекордьор

10.08.2022

Бионсе редактира втора песен

03.08.2022

Бионсе се възражда с RENAISSANCE

29.07.2022

R&B кралицата язди кон в оскъдни дрехи

07.07.2022