Sheryl Crow иска радиата да плащат на изпълнителите

Madonna може и да е вече в клуба на милиардерите, но далеч не всички в гилдията могат да се похвалят с подобно постижение. 
 
Sheryl Crow призова да се плаща на артистите и за това, че песните им се излъчват по радиото, след като наскоро изпълнителката Dionne Warwick обяви банкрут.
 
R&B легендата региструра $10.7 милиона дългове, стана ясно след като тя депозира документите в съда в Ню Джързи миналата седмица. От там става ясно още, че изпълнителката на "Walk On By" е толкова зле финансово, че й остават едва $10 средства, след като покрие месечните си сметки и задължения.
 
В интерес на истината, повечето от дълговете на Warwick се дължат на неплатени данъци, но Crow вярва, че изпълнителите ще са много по-добре обезпечени, ако им се плащат правата за излъчването на песните им в ефира на Америка - както на авторите на песни.
 
В серия постове в туитър тя заявява позицията си: “Dionne Warwick не получава нищо, когато великолепните й песни звучат по радиото. Наложи й се да обяви банкрут... Тъжно е, че САЩ не плаща на артистите / музикантите за изпълненията им, когато звучат по радиото. Само авторите на песни получават пари за това. Това трябва да се промени.”

Свързани новини

Sheryl Crow - "Halfway There"

14.06.2017

Sheryl Crow - "Long Way Back"

29.03.2017

Sheryl Crow издава Be Myself на 21 април

07.03.2017