Британците Editors потвърдиха участие на Spirit of Burgas 2013

Editors пристигат за първи път в България за Spirit of Burgas 2013. Петорката от Бирмингам – Tom Smith (вокал, китара, пиано), Russell Leetch (бас китара, бек вокал), Ed Lay (барабани, бек вокал, перкусии), Justin Lockey (китара) и Elliott Williams (клавири, бек вокал) ще изсвирят пред феновете парчета от последния си, четвърти поред, студиен албум The Weight of Your Love, чиято премиера се очаква в началото на юли.
 
 
Историята на Editors започва през 2002 и минава през 3 платинени албума и 11 години, през които бавно, но сигурно се утвърждават като една от най-големите европейски банди, често спрягани от критиката сред най-значимите имена в съвременния рок. Още от самото начало бандата провокира феновете със забавни кампании и трикове, които моментално им спечелват слава и фенове. Дебютният албум The Back Room, с хитовете "Munich" и "Blood", вижда бял свят през 2005 и на мига ги нарежда сред номинираните в най-престижните музикални награди.  
 
Следващият, An End Has a Start, достига #1 в UK Album Chart през юни 2007 и печели номинация на Британските награди. In This Light and on This Evening е третият студиен албум на Editors. Излиза на пазара през октомври 2009 и само за месец застава на #1 в UK Album Chart.
 
"За малко да не се случи“, разказва вокалистът Tom Smith за процеса по създаване на албума The Weight of Your Love, когато групата е с току-що напуснал основен член и двама новодошли. "Но това определено е ново начало за бандата в редица аспекти“. Tom определя стила на албума като електро-рок и е убеден, че изпълнени парчетата на живо неизбежно ще накарат фенове да вдигнат ръцете си във въздуха. За пръв път в песни на Editors се появяват валдхорни, беквокалите на Elliott са великолепни, а общо четирите гласа образуват мелодичен контрапункт спрямо вокалите на Tom.
 
Editors са сред хедлайнерите на един от най-големите европейски фестивали тази година - Rock Werchter 2013, и в програмите на фестивали като Glastonbury, T in The Park, Reading Festival. Най-накрая, на Spirit of Burgas 2013, ще видим бандата и на българска сцена.

Свързани новини

Пада шоуто на 13.08

04.08.2023

Още имена в афиша на Burgas Summer Live

26.04.2023

Вълшебната Zaz на Spirit of Burgas

07.06.2013

Първите групи на SPIRIT of Burgas 2013

29.03.2013