Editors и АLI стават част от афиша на Burgas Summer Live

Editors, eдна от най-добрите съвременни европейски групи на живо, са второто голямо име, което идва у нас на Burgas Summer Live това лято.
 
Концертът в Бургас е с лимитиран капацитет, а билетите на цена от 99 до 220 лв. са вече в продажба на ticketstation.bgПрипомняме, че на 11 август в Бургас ще свирят Franz Ferdinand, Nothing But Thievеs и Hayes & Y.
 
Editors са хедлайнерите в неделя, 13 август, на поредицата концерти на Fest Team Burgas Summer Live, която ще се провежда на пристанището в морския град в партньорство с културно-масова дейност и с подкрепата на Община Бургас.
 
 
В продължение на две десетилетия Editors проправят своя славен път към върховете на британския рок звук, като през това време не спират да печелят най-високите отличия, които може да постигне една банда от Острова – платинени и златни плочи, хитови сингли, номинации за Mercury и Brit награди, разпродадени турнета и репутация на една от най-добрите групи на живо.
 
 
За международния им успех са отговорни не само емблематичният баритонов глас и завладяващото сценично присъствие на Том Смит и способността им да пишат класни рифове и абсолютни рок химни, но и смелостта им постоянно да експериментират. Editors никога не са били група, която прави това, което се очаква от нея. Последният им, седми, албум EBM е поредният музикален завой. Това е най-нестандартният материал на Editors досега – вълнуващ, безмилостен тласък на пълнокръвен електро-индустриален рок.
 
Алтернативното рок явление ALI са българската група, която се качва на сцената на 13 август. Музикалното приключение на бандата, създадена преди малко повече от две години органично между приятелите Али Абдала (вокали и китара), Калоян Димитров (бас китара), Петар Шварц – китара, Антони Иванов (китара), Орлин Станчев (барабани) и Емил Доков (беквокали), включва пет (от пет!) сингъла №1 в националните рок класации, лоялна фен база, два местни хедлайн фестивала и селекция за музика в реклама на международна фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ. ALI идват от бъдещето с категоричността на настоящето и 2023 е годината, в която ще представят и дебютния си албум, по който работят методично и прецизно в момента.

Свързани новини

Пада шоуто на 13.08

04.08.2023

Събитието е отменено

26.07.2023

Още звезди на Burgas Summer Live

06.07.2023

Burgas Summer Live с още една дата

05.05.2023

Дамите в афиша на Burgas Summer Live

27.04.2023