Ройшийн Мърфи, Morcheeba, Софи Елис-Бекстър и Phuture Shock на една сцена в Бургас

Интелигентен чувствен дамски поп с четири любими вокалистки ще огласи пристанището в Бургас на 6.08. /неделя/, като част от Burgas Summer Live
 
Ройшийн Мърфи, Morcheeba, Софи Елис-Бекстър и Phuture Shock са новите имена в серията от летни концерти на Fest Team и Културно-масова дейност с подкрепата на Община Бургас. Гласовете на Софи Елис-Бекстър, Скай от Morcheeba, Ройшийн Мърфи и Деси от Phuture Shock са жестоките дамски вокали, които ще звучат насред вълните в морския град на 6 август. 
 
Софи Елис-Бекстър изстрелва музикалната си кариера във висините първо като вокалистка със сингъла на Spiller – "Groovejet" и после – със своя световен хит №1 "Murder on the Dancefloor". 
 
 
Дебютният ѝ солов албум, Read My Lips, излиза през 2001 и е продаден в повече от два милиона копия по цял свят. Последвалите албуми включват Shoot from the Hip (2003), Make a Scene (2011) и Wanderlust (2014) на собствения си лейбъл EBGB’s. Wanderlust прекарва три седмици в топ 10 на Великобритания и продава над 100 000 копия. Следва сътрудничество с "Familia" през 2016, от което се ражда и денс сингълът "Come With Us". През 2019 красивата британска певица издава оркестрирани версии на всички свои хитове и сингли с албума си The Song Diaries.
 
 
Изпълнени у дома, по време на локдауна, с петте ѝ сина и записани от съпруга ѝ, нейните "Kitchen Discos" достигнат до 40 милиона души по света. През 2020 Софи Елис-Бекстър издава и последния си албум, Songs From The Kitchen Disco, като обединява хитовете от кариерата си с oще от феноменално успешните песни в "Kitchen Disco" и така печели много фенове, одобрението на критиците и още една позиция в топ 10 класацията на Обединеното кралство. 
 
 
Без особена нужда от представяне у нас отново идват любимите Morcheeba. Английската електронна група, в момента – дуо, е създадена в средата на 90-те години с вокалист и основатели Скай и братята Пол и Рос Годфри. Те майсторски смесват влияния от трип-хоп, рок, фолк-рок и даунтемпо. Групата се превръща в световноизвестна с Big Calm (1998), Fragments of Freedom (2000), Charango (2002) и знаковите песни "The Sea" и "Rome Wasn't Built In A Day". 
 
 
Английската електронна банда е мултидисциплинарна, продуцира албум за легендата на Talking Heads Дейвид Бърн, работи върху филмов саундтрак, поръчан им от абсолютния фен на Morcheeba и носител на Оскар, режисьорът Стивън Содърбърг и през 2003 е първата западна група с турне в цял Китай. Днес в групата са Скай и Рос, след като през 2015 Пол напуска, превръщайки Morcheeba в дует.
 
 
Още една истински дива diva идва в Бургас на 6 август. Позната от поп дуото Мoloko и с изключително разнообразна солова кариера, която прелита радостно от италианската песен и даунтемпо хитове като "Party Weirdo", "The Time Is Now", "Sing It Back" с дуетната си половинка - Марк Брайдън, към енергични сингли като "Let Me Know" - ирландската певица, автор на песни и продуцент Ройшийн Мърфи се превръща в може би най-иновативния артист на Великобритания.
 
 
Последният ѝ албум, Róisín Machine, излиза през 2020. Той кротко се развива две десетилетия и е в сътрудничество с DJ Parrot – известен още като Crooked Man. Сред песните в него са "Narcissus", "Incapable" и "Murphy’s Law", "We Got Together" и "Something More", сливащи се безпроблемно една в друга и носещи ярко марката "Róisín" – пълнокръвен артист във всички смисли на тази дума. 
 
 
Българската след в "женския" ден на Burgas Summer Live e талантливата Деси Андонова. Джаз, чил, фънк и тонове чар – това са Phuture Shock. Десислава Андонова и Филип (Фи) Александров, създателите на музикалния проект Phuture Shock, издават два албума - Playback (2002), награден с MMTV награда за най-добър албум и In and Out, и правят десет години пауза докато през 2021, дуото не се завърна на българската музикална сцена.
 
 
Цените на билетите са от 69 до 200 лв. Продажбата на билети стартира с 500 промо билета за членовете на Fest Club на цена 69 лв. от утре, 28.04., в 10:00 часа за период от 24 часа или до изчерпване на количеството им в мрежата на Ticketstation.
 

Свързани новини

Пада шоуто на 13.08

04.08.2023

Събитието е отменено

26.07.2023

Още звезди на Burgas Summer Live

06.07.2023

Burgas Summer Live с още една дата

05.05.2023

Още имена в афиша на Burgas Summer Live

26.04.2023