Ерос Рамацоти пя рекордно дълго пред пълната зала "Арена София"

Ерос Рамацоти се раздаде сърцато пред българската публика снощи. Шоуто на италианеца в столицата продължи близо два часа пред пълната зала "Арена София". 

Италианската звезда вдигна на крака близо 12 000 души, които пяха обичаните му хитове, но чуха и песните от новия му албум "Battito Infinito". Записът е повече от успешен и постави Ерос отново високо в класациите. Страхотно въздействащ е дуетът му с Алехандро Санс "Sono", който от първо слушане създава емоция.

По време на световното му турне, част от което е концерта му у нас, Ерос е съпровождан от бенд от деветима музиканти, сред които двете му беквокалистки, с които пее емблематичните дуети "Piu Che Puoi"(Шер) и "I Belong To You" (Анастейша) и обаятелен саксофонист, който е силна част от шоуто на италианската звезда.

А в залата имаше четири поколения фенове – буквално баби бяха довели своите внучета и заедно пееха и танцуваха. Самият Ерос нееднократно скочи в публиката, направи си селфита с десетки хора и дори успя, пеейки, да раздаде автографи. Певецът няколко пъти каза "Благодаря" на чист български език. 

На огромната видеостена на сцената, на която през целия концерт вървеше много естетска мултимедия се появи и надпис с призив за мир, на който бяха цитирани думи на писателя Албер Камю: "Мирът е единствената битка, която си струва да водим."

 

Тази година Рамацоти навършва 60 години и освен няколкото килограма повече, нищо не се е променило от последната му среща с българската публика преди няколко години.

Новият му албум "Battito Infinito" излезе на 16 септември, и Рамацоти пое на мащабно турне в 60 града по света, като София бе една от неговите спирки. Рамацоти пристигна в столицата късно в неделя, по покана на Fest Team, като не пропусна да хапне в пицарията на Лео Бианки. От нашата страна Ерос отпътува за следващия си концерт в Полша. 

Текст: Кристина Цветкова
Снимки: Бойко Кичуков

Свързани новини

Ерос Рамацоти е по-влюбен отвсякога

23.08.2023

Ерос Рамацоти пристига у нас днес

24.04.2023

Ерос Рамацоти стана дядо

31.03.2023

Ерос Рамацоти с ново видео

12.12.2022

#BestNewMusic тази седмица

07.10.2022