Elton John получи званието Икона на Brit

Сър Elton John е първият носител на наградата Икона на Brit, давана за "траен принос към националната култура". Наградата ще бъде връчена на специална церемония през септември и ще се превърне в ежегодна, припознаваща постиженията на артистите, които са имали сходен ефект върху британската култура.
 
"Изключителна чест и истинско вълнение за мен е работата ми да получи такова признание. Нямам търпение да участвам в нещо, което обещава да бъде много специален случай", коментира Elton. Изпълнителният директор на наградите Brit, Geoff Taylor, коментира първия получател на отличието: "Elton John е постигнал такова ниво на артистичност, креативност и оригиналност, признанието на критиката, глобално признание и успех, че заслужава да бъде признат за истинска иклона на културния ни живот".
 
Elton John е продал над 250 милиона албума през кариерата си, а държи и рекорда за най-продавания сингъл на всички времена - "Candle in the Wind '97", продаден в 33 милиона копия и издаден в чест на трагично загиналата принцеса на Уелс, Diana.

Свързани новини

Елтън Джон се сбогува с публиката

18.07.2022

Eди Ведър и Елтън Джон в дует

14.02.2022

Елтън Джон е с Covid-19

26.01.2022

Елтън Джон и Ед Шийрън правят дует

07.10.2021

Eлтън Джон представи "After All" на живо

27.09.2021