Tori Amos идва у нас за първи път през лятото

Една от най-открояващите се съвременни лайв изпълнителки - Tori Amos, идва у нас, за да представи предстоящия си студиен албум Unrepentant Geraldines. На 20 юни 2014 в Зала 1 на НДК американската легенда ще докаже, че определението на сп. "Rolling Stone", "един от 5-те най-добри изпълнители на живо в света”, не е случайно. 
 
Завършена жена и артист, американката - певица, текстописка, пианистка и композиторка, заслужено е многократно номинирана за наградите на Grammy и MTV за хитове като "Crucify", "Cornflake Girl" "Silent All These Years", "God", "Caught a Lite Sneeze", "Spark", "А Sorta Fairytale" и много други.
 
За над 20-годишната си кариера Tori Amos може да се похвали с безброй професионални музикални проекти, 13 студийни албума, над 12 милиона продадени копия, 13 световни турнета, над 1000 уникални концерта и не на последно място - създаден собствен музикален лейбъл - Transmission Galactic - постижения, които по-скоро я сближават с публиката, отколкото да я издигнат в измислените небеса на славата.
 
Tori Amos е от малкото алтърнатив рок артисти, ползващи пиано като основен инструмент. Именно благодарение на умелото и изкушаващо преплитане на звука на пианото със своя глас, Tori създава уникални акустик кавъри на паметни рок парчета като "Smells Like Teen Spirit" на Nirvana, "Karma Police" на Radiohead, "Losing My Religion" на R.E.M и др.
 
Гостуването на магичната музикантка в София е част от европейското й турне, което ще представи 14-стия й самостоятелен албум Unrepentant Geraldines, очакван на 12 май тази година, и ще премине през Ирландия, Англия, Франция, Германия, Белгия, Швейцария, Холандия, Русия, Румъния и др. 
 
Билетите за дебютния концерт на Tori Amos в София са в продажба на промо цени от 40, 50 и 60 лв. в зависимост от разтоянието до сцената и могат да се закупят от Билетен Център на НДК, както и онлайн на Еventim.bg.

Свързани новини

Tori Amos - "Better Angels"

01.12.2020

Boys For Pele на Tori Amos на 20 години

18.10.2016

Tori Amos пуска нови делукс издания

17.02.2015

Tori Amos идва с Trevor Moss & Hanna-Lou

04.06.2014

Tori Amos идва с Unrepentent Geraldines

27.05.2014