Емблематичният трип хоп музикант Tricky с концерт в София

Броени дни остават до концерта на емблематичния трип хоп музикант Tricky, част от световното му турне по повод новия му девети студиен албум False Idols.
 
Концертът на Tricky в София ще е на 9 април в зала 3 на НДК. Oсвен Tricky на родна сцена ще слушаме и магичните Hidden Orchestra. В основата на шотландската банда са двама барабанисти, пианист и композитор и диджей, a творчеството им включва множество компилации и два самостоятелни албума: Night Walks и Archipelago, съобщават организаторите от EventEase.
 
Албумът False Idols е още съвсем горещ. Самият Tricky признава, че е абсолютно влюбен във всеки от 16-те трака, а счита албума за най-завършеното дело в цялата си музикална кариера. False Idols определено е сред най-интригуващи музикални проекти за изминалата 2013, който заслужено отнесе всеобщо признание и позитивни реакции от фенове и критика.
 
И в този албум Tricky не изневерява на стила си, станал негова запазена марка - микс от рок, хип хоп, хай арт, трип-хоп и... какво ли още не. Накратко – мистична и тъмна мелодика, "покрита" от шепнещи, дълбоки и магични напеви, честно замесени с покоряващи и отнасящи вокали на различни гости музиканти. В този албум Tricky си колаборира с Francesca Belmonte, Fifi Rong, Nneka и Peter Silberman от The Antlers.

Свързани новини

Билети се връщат до 30 април

09.03.2022