Massive Attack се завръщат у нас в началото на лятото

След дългоочаквания концерт на Tricky, който ще се случи на 9 април в Зала 3 на НДК, организаторите продължават щафетата от висококачествен музикантски маратон с невероятните Massive Attack.
 
Но това няма да е просто обикновен концерт, а ще е световна премира на най-новия аудио-визуален проект на бандата, който ще се случи именно в София на 5 юни в Зимен Дворец на Спорта. Детайли за шоуто все още се пазят в тайна, но това, което знаем със сигурност е, че автор на концепцията е Robert Del Naja. В духа на все повече разпространяващи се протести срещу глобалните политически, икономически и военни безобразия спрямо живота и правата на обикновените хора, една от най-големите социално ангажирани музикални банди на нашето време – Massive Attack, е готова да изрази своята позиция чрез спиращ дъха пърформънс, който София ще види първа.
 
Главните заподозрени за създаването на музикалното течение трип-хоп, несъмнено една от най-иновативните и влиятелни групи на нашето време, Massive Attack изумяват и най-добрите музикални познавачи с нетрадицонните си забърквания на бавен хип-хоп ритъм с нежни вокали, чувствени мелодии, дъб груув, соул и реге. Тази музикална "бъркотия" от разнородни стилове незабавно се превръща в най-вдъхновяващата хомогенна смес от енергични звуци, които не можеш да спреш да слушаш отново и отново. Подобно на наркотик, музиката им изстрелва в паралелна съвършена реалност, към която неусетно ставаш зависим. Там със съзнанието ти се заиграват бристолските легенди Robert "3D" Del Naja и Grant "Daddy G" Marshall, създали нови правила в музиката с вечните сингли "Unfinished Sympathy" и "Теаrdrop", обявени за топ музикални произведения на всички времена. Massive Attack продължават да омагьосват меломаните и да налагат "масивна атака". В края на 2013 Del Naja обяви официално, че работят по нов студиен албум.
 
Билетите за концерта на Massive Attack са вече в продажба на промо цени от 50 до 80 лв. и могат да бъдат закупени онлайн на ticketportal.bg, в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна, както и от Билетен център на НДК.

Свързани новини

Огромна загуба

25.10.2023

Massive Attack - "The Spoils"

10.08.2016

Massive Attack идват с ново шоу

27.05.2014

Massive Attack пристигат още на 3 юни

21.05.2014