Massive Attack идват с ново аудио-визуално шоу и Martina Topley Bird

На 5 юни Зимният Дворец на Спорта ще бъде превърнат в арена на визия и звуци заради представянето за първи път на новия проект на легендарните Massive Attack. Световната премиера на новия аудио-визуален концерт на трип хоп групата ще включва осветление, звук и специално изработен за новото им шоу LED екран с ширина 12 метра. Мащабното съоръжение се състои от 3 подвижни конструкции с височина над 3 метра и ще бъде монтирано като гръб на сцената. Иновативната концепция е дело на XL studios, които стоят зад грандиозните спектакли на банди като U2 (360 Tour),  Kings of Leon, Deаdmau5 и др.
 
Massive Attack пристигат в София с екип от 20 души още на 3 юни, два дни преди концерта им в Зимен Дворец на Спорта, за да направят генерална репетиция за премиерата на новия им пърформанс по идея на 3D мастера Robert Del Naja. Британците още работят по финалзиране на проекта и не издават никакви подробности, за да изненадат българските фенове.
 
Бандата, начело с Robert del Naja и Grantley Marshall пристига заедно с популярната британска вокалистка Martina Topley Bird. Тя e добре позната сред феновете на трип хопа не само заради незабравимите си изяви с Massive Attack, нежните си вокални включвания  в албума им Heligoland и колаборациите си с Tricky, но и заради успешните си соло албуми. Освен Martina Topley Bird, на сцената на 5 юни ще излязат и Angelo Bruschini (китара), Winston Blissett (бас), Damon Reece (барабани) и Julien Brown (барабани) и гост вокалистите  Horace Andy и Deborah Miller.
 
Веднага след концерта си в София, Massive Attack ще участват като хедлайнери в едни от най-големите музикални фестивали, сред които 100% FEST в Истанбул, Sónar в Барселона и Secret Solstice Festival в Рейкявик.
 
Билетите за концерта на Massive Attack ще са на цени от 50 до 80 лв. и могат да бъдат закупени онлайн на ticketportal.bg и в мрежата на Ticketportal в цялата страна, както и от Билетен център на НДК.

Свързани новини

Огромна загуба

25.10.2023

Massive Attack - "The Spoils"

10.08.2016

Massive Attack пристигат още на 3 юни

21.05.2014

Massive Attack се завръщат у нас

31.03.2014