Мениджърът на Michael Jackson планирал да го отвлече

Мениджърът на Michael Jackson опитал да го "отвлече", за да го спаси от страстта му към наркотиците.
 
Ron Weisner имал план да спаси Краля на попа през 2006, когато Michael бил затрупан с наркотици, а бахрейнски кралски особи го залели с пари, пише бгнес. Според книгата на Ron "Listen Out Loud", мениджърът съставил план със сестрата на Краля, La Toya Jackson, да заведат Michael на терапия. "Точно така беше. С други думи: отвличане, в което има самолет, клиника, екип от специалисти и много повече пари, отколкото смея да заявя", пише Weisner в книгата си.
 
Въпреки добре обмисления план, La Toya се отказала в последната минута и планът се провалил. "Погледнато от сега, може би е било за добро… както отбеляза един от моите адвокати. Имаше леко съмнение, че според законът това може да се разглежда повече като отвличане, отколкото като опит да помогна на колега", продължава Ron.
 
Weisner, който в миналото е работил с Madonna и Paul McCartney, е освободен от поста си на мениджър на Краля от бащата на Michael. Последната им среща е няколко дни преди смъртта на Michael през 2009.
 
"Тогава той не изглеждаше в добро здраве. Помислих си, че прилича на затворник по време на война. Погледът му казваше, че животът за него вече е приключил. Това ме съсипа", споделя Ron Weisner в книгата си. 

Свързани новини

Ще пеем и танцуваме на концерта за Джако

15.11.2023

Историята на Джако - в НДК

09.10.2023

Sony купува музиката на Майкъл Джексън

08.02.2023

Нов филм за Краля на попа

31.01.2023

"Майкъл" - нов филм за Краля на попа

09.02.2022