Cyndi Lauper празнува годишнина с юбилейно издание

Музикалната икона Cyndi Lauper отбелязва 30 години от създаването на емблематичния й дебютен албум She’s So Unusual. Юбилейното издание She’s So Unusual: A 30th Anniversary Celebration излезе вчера, 1 април, и у нас се разпространява от Вирджиния Рекърдс/Sony Music и е наличен и във всички легални дигитални платформи. 
 
Двойното (2CD) делукс издание включва оригиналния албум, неиздавани демо версии, концертни записи и ремикси от NERVO, Bent Collective & Yolanda Be Cool. Колекцията излиза и във формат единичен компактидск (1CD) с оригиналния албум и ремикси, както и на единична винилова плоча. 
 
В допълнение към неиздавания музикален материал, физическото делукс издание ще предложи и една необикновена изненада на феновете на Cyndi Lauper. Колекцията включва комплект от винилови стикери, възпроизвеждащи всички авангардни тоалети и аксесоари на певицата от култовото видео на “Girls Just Want To Have Fun”, които ще могат да бъдат подреждани в различни комбинации на специална разгъваща се 3D основа. Музикалният журналист и писател Jancee Dunn, който работи заедно с Lauper върху нейната автобиография през 2012, е автор на уводния текст в юбилейното издание. 
 
 
She’s So Unusual, дебютният солов албум на Cyndi Lauper, е колоритен портрет на една уникална личност и ужасно талантлив артист. Албумът, продуциран от Rick Chertoff с участието на музикантите Rob Hyman и Eric Bazilian бандата "The Hooters“, включва някои от най-големите хитове на певицата, като "Girls Just Want To Have Fun”, “Time After Time”, “She Bop”, “Money Changes Everything” и “All Through the Night”. Огромният глобален успех на She’s So Unusual превръща Cyndi Lauper в една от емблемите на поп музиката, а певицата влиза в историята като първата изпълнителка с четири сингъла в Топ 10 от дебютен албум. She’s So Unusual е с продажби от над 16 милиона копия по света и спечелва на Lauper Грами за "Най-добър нов артист“ и отличие от музикалните видеонагради на MTV за "Най-добро видео на изпълнителка“.
 
Когато албумът излиза, отзвукът от него е като истинска бомба в индустрията. "Звученето на Cyndi Lauper е толкова ново и непознато, че със сигурност ставаме свидетели на началото на нова златна ера в музиката", пише през 1984 критикът Kurt Loder в ревю за сп. "Rolling Stone“. И резултатът е точно такъв. Албумът се превръща в генератор за идеи и вдъхновител на няколко поколения музиканти. Доказателствата за това могат да се видят и днес в пропития със ска пънк на No Doubt, в бунтарството на P!nk, в завладяващия поп на Katy Perry, в авангардната индивидуалност на Nicki Minaj и, разбира се, в модния стил на Lady Gaga.
 
Годишнината от албума ще бъде отбелязана и с излъчването на на концерта "She’s So Unusual“ за телевизионната поредица "Front and Center“. Концертът е записан на 9 декември м.г. в нюйоркската бална зала Хайлайн пред ограничен брой публика. В концерта, замислен като бутиково събитие, Cyndi Lauper изпълнява целия албум She’s So Unusual, а в паузите между песните, споделя спомени от процеса на създаването му.
 
Cyndi Lauper беше сред "отличниците“ на последната, 56-та церемония на наградите Grammy. Певицата получи грамофонче в категорията "Най-добър театрален саундтрак“ за музиката й към хитовата постановка на Бродуей - "Секси ботуши”. Cyndi Lauper е номинирана за влизане в "Залата на славата на композиторите“ през 2014, като резултатите от гласуването ще бъдат обявени през юни т.г. Освен с музикалните си постижения, Cyndi Lauper е популярна и с активната си обществена дейност и яростен защитник на гражданските права на хомосексуалните. 
 
През последните години нейната музикална кариера изживява пълен ренесанс с мюзикъла "Секси ботуши”, който през 2013 спечели 6 награди Тони, включително и за "Най-добра оригинална музика“, композирана от певицата. През 2012 Lauper издава автобиографията “Cyndi Lauper: A Memoir”, която влиза в класацията на най-продаваните заглавия на "Ню Йорк Таймс“. Мемоарите, написани с помощта на журналиста Jancee Dunn, разказват за детството й в Куинс, за върховете и спадовете в 30-годишната й кариера, за противоречивите чувства от връхлетялата я слава, за гражданските й позиции, които водят до основаването на фондацията"True Colors Fund“. 
 
Cyndi Lauper има над 50 милиона продадени копия от албуми и сингли, за които е отличена с множество награди, сред които Грами, Еми и Тони. Има издадени 11 студийна албума, а последният й проект, Memphis Blues, оглавява класацията на Billboard за блус албуми в продължение на 14 седмици и се превръща в най-продавания блус албум на 2010 в САЩ. 
 
She’s So Unusual: A 30th Anniversary Celebration (DELUXE EDITION) - съдържание:
CD1:
1. Money Changes Everything 
2. Girls Just Want To Have Fun 
3. When You Were Mine 
4. Time After Time 
5. She Bop   
6. All Through The Night 
7. Witness 
8. I’ll Kiss You 
9. He’s So Unusual  
10. Yeah Yeah  
 
Бонус песни:
1. Girls Just Want To Have Fun (2013 Yolanda Be Cool Remix)
2. Time After Time (2013 Nervo Remix)
3. Time After Time (2013 Bent Collective Remix)
 
CD2:
1. Girls Just Want To Have Fun (Early Guitar Demo)
2. All Through The Night (1982 rehearsal, with studio dialog)
3. Rules And Regulations (1982 Rehearsal)
4. Money Changes Everything (Demo)
5. Girls Just Want To Have Fun (Demo)
6. Right Train, Wrong Track (Non LP B-Side)
7. Witness  3:40 (Live, Boston, 1984)
8. She Bop (1983 Arthur Baker Remix)
9. Time After Time 4:01 (Work In Progress Rough Mix)

Свързани новини

Хитът на Синди Лоупър стигна 1 милиард!

24.03.2022