Новият албум на Michael Jackson излиза през май  

На 13 май e премиерата на XSCAPE, албумът с нови песни от Краля на поп музиката – Michael Jackson. Албумът се издава от Epic Records с подкрепата на "Estate of Michael Jackson“. У нас албумът ще излезе в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Проектът съдържа 8 нови песни, които светът ще чуе за първи път. За най-големите фенове на Краля, XSCAPEще бъде издаден и в делукс версия, която включва оригиналните тракове на песните, които Michael Jackson записва през годините. 
 
Изпълнителен продуцент на XSCAPE е шефът на Epic Records L.A. Reid, който получава неограничен достъп до архивите, собственост на "Estate of Michael Jackson“. L.A. Reid прослушва материали, които Michael Jackson записва и събира в продължение на 40 години. 
 
След задълбочено проучване, Antonio "L.A." Reid прави списък със записи и събира екип от продуценти, които започват работа върху модернизацията на продукцията: преработват звученето на песните, но същевременно запазват цялостта и артистичната същност на Michael Jackson в песните. Това е процес, който Reid нарича "осъвременяване“. Музикалният екип се ръководи от Timbaland, тъй като L.A. Reid вярва, че той притежава творческата сила, дълбочина и мащаб за обработването на записите. Продуцентите, които се присъединяват към Timbaland са някои от най-успешните хитмейкъри - Rodney Jerkins, Stargate, Jerome Harmon, John McClain.
 
“Съвременната музика щеше да звучи напълно различно, ако не беше изключителният талант на Michael Jackson, с който той дари света", отбелязва Reid. "Michael остави записи, които сега ние имаме привилегията да преработим според музикалната ни визия. Продуцентите в този екип са хора, с които Michael Jackson или е работил, или е имал голямото желание да работи. Изключително сме горди да представим на света XSCAPE“. 
 
XSCAPE е напълно нов проект, написан от Michael Jackson и Джъркинс, и продуциран от Jackson и Jerkins. Албумът носи и още една добавена стойност – една от песните в него е "осъвременена“ от оригиналния продуцент, направил записа на Michael в студиото.
 
John Branca и John McClain, представители на "Estate of Michael Jackson“, казват: "Michael винаги е бил новатор, той непрекъснато работеше с нови продуценти в търсене на ново звучене. Този албум улавя по много начини неговия дух“.
 
"Michael е диамантът в голямото семейство на Sony" – се казва в официалното изявление на Kazuo Hirai, президент на Sony Corporation. "С излизането на албума Off The Wall през 1979 до днес, Sony Music Entertainment издава всички записи и проекти на Michael Jackson. За нас е голяма чест, че всички компании с марката Sony ще работят заедно в подкрепа на на музикалното наследство на Michael Jackson, за да дадем на феновете изключителен достъп до музиката му чрез нашите продукти и услуги“.

Свързани новини

Ще пеем и танцуваме на концерта за Джако

15.11.2023

Историята на Джако - в НДК

09.10.2023

Sony купува музиката на Майкъл Джексън

08.02.2023

Нов филм за Краля на попа

31.01.2023

"Майкъл" - нов филм за Краля на попа

09.02.2022