Бодигардовете на Michael Jackson написаха книга за края му

Когато през 2007 излиза iPhone, всички искат такъв, включително Краля на попа – Michael Jackson. Двама от бодигардовете на Michael Jackson - Bill Whitfield и Javon Beard - издадоха книга, в която разказват за работата си за звездата в последните му години, пише Профит. 
 
В книгата се обръща внимание на това, че финансите на Jackson са се управлявали изключително зле. И на двамата гардове се е случвало да не получават заплати с месеци, но като негови близки приятели и довереници, те са оставали въпреки всичко, от лоялност. "Това беше вече не толкова работа, а мисия. Всички хора, които влизаха в живота му, или искаха нещо от него, или го изоставяха. Искахме да има поне едно сигурно нещо", пишат те.
 
Един от тях казва, че е чувал Jackson да казва на адвоката си "Нямам идея колко пари имам в момента и не знам къде са отишли, можеш ли да ми помогнеш?". Въпреки това, Jackson е купувал играчки за хиляди долари, до степен на няколко пъти кредитните му карти да бъдат изчерпани до дъно и отхвърлени от системата на магазините.
 
Bill Whitfield, казва, че е бил изпратен да купи iPhone, когато устройството излиза на пазара. Когато мобилният оператор AT&T е трябвало да включи план за телефона и бодигардът им дал номера на социалната осигуровка на Jackson, от компанията казали, че този клиент е рисков и ще трябва депозит от 3000 долара. Затова бодигардът регистрирал телефона на свое име. 
 
Двамата автори описват изпълнителя като изключителен баща и добър човек, тормозен непрекъснато от стрес, параноя и болка. Според тях между Краля на попа и Michael Jackson имало разлика и за самите себе си те смятали, че работят за бащата на три деца, а не за звездата. В книгата те не крият упреците си към звездните приятели на изпълнителя, които го оставили сам накрая: "След процеса, който беше абсолютно изфабрикуван, те всички се отдръпнаха от него. Оставиха го напълно сам", пишат бодигардовете.

Свързани новини

Ще пеем и танцуваме на концерта за Джако

15.11.2023

Историята на Джако - в НДК

09.10.2023

Sony купува музиката на Майкъл Джексън

08.02.2023

Нов филм за Краля на попа

31.01.2023

"Майкъл" - нов филм за Краля на попа

09.02.2022