Ed Sheeran и James Blunt помагат за "плейлиста на щастието"

ООН отбелязва Международния ден на щастието, като моли знаменитости и потребители на Туитър да им помогнат със съставянето на "най-щастливата плейлиста в света", съобщи бгнес.
 
Ed Sheeran, James Blunt, David Guetta и John Legend са сред музикантите, които допринасят за създаването на "най-щастливата плейлиста в света". Посланиците на мира от ООН и посланиците на добра воля също предложиха песни за компилацията, която има за цел да привлече вниманието към Международния ден на щастието този петък.
 
Генералният секретар на ООН, Ban Ki-moon, предложи "Signed Sealed Delivered" на Stevie Wonder, който е посланик за мир на ООН, говорейки от името на хората с увреждания по света. "На този ден използваме универсалния език на музиката, за да покажем солидарност с милионите хора по света, които страдат от бедност, злоупотреби с човешките права, хуманитарни кризи и случаите на деградирала околна среда и промени в климата", заяви Ban Ki-moon.
 
Кампанията се ръководи от певеца и текстописец Cody Simpson, а феновете на музиката са насърчавани да постнат в Туитър песента, която ги прави най-щастливи с хаштага #HappySoundsLike. На 20 март Simpson ще избере пет песни, които ще бъдат включени в официалната плейлиста.
 
Международният ден на щастието беше създаден от Генералната асамблея на ООН през 2012, за да популяризира идеята, че "преследването на щастието е фундаментална човешка цел". В годината на 70-тия си юбилей, ООН ще предприеме няколко кампании, които да помогнат за постигането на тази цел. 

Свързани новини

В очакване на звездно бебе

17.11.2023

Ново от Джеймс Блънт

31.10.2023

Ново от Джеймс Блънт

04.10.2023

Нов сингъл и албум от британеца

04.08.2023

Джон Леджънд с нов двоен албум

14.09.2022