Ed Sheeran вече сам търси таланти, ето първия (видео)

Jamie Lawson e първият изпълнител, подписал с  лейбъла на Ed Sheeran, Gingerbread Man Records. Дебютният за лейбъла едноимен албум на Jamie ще бъде на пазара от 9 октомври, а международният му хитов сингъл “Wasn’t Expecting That” вече направи своя дебют.
 
Британският певец и автор на песни Jamie Lawson стана първият изпълнител, който подписа с Gingerbread Man Records - лейбълът на мултиплатинената звезда Ed Sheeran. Дебютът на Lawson през новия лейбъл ще включва излизането на едноимен албум, заедно с издаването на сдобилия се с международна популярност сингъл “Wasn’t Expecting That”. Творбите ще са на пазара от октомври 2015, когато ще започне и британското турне на Lawson, предвиждащо изпълнение  в Scala, London, на 4 ноември. Енигматичен и емоционален, Jamie привлича вниманието на Ed с ранна версия на хита “Wasn’t Expecting That”, която успява да разплаче червенокосия изпълнител. 
 
 
Ed коментира подписването с Jamie Lawson: "Научих за Jamie Lawson преди няколко години, след като чух песента “Wasn’t Expecting That”. Много рядко се разчувствам от парче, но песента направо ме разби. Той успява да предаде такава сурова емоция с работата си, че веднага разбрах, че искам да работя с този човек по един или друг начин. След като взех решение да започна своя собствен лейбъл Gingerbread Man Records с моята звукозаписна компания Atlantic Records, първия артист, с който трябваше да подпиша, бе Jamie Lawson. С Gingerbread Man Records мога да издигам музиката, която обичам, на огромна платформа и Jamie Lawson изглеждаше като перфектния избор за първия ми договор.” 
 
Jamie тръгва от Plymouth и му отнема време да открие гласа си и да усъвършенства поетичния си език. Въпреки че си спечелва верни фенове, които го подкрепят, едва сега кариерата на Lawson започва да разцъфтява в нещо по-голямо. Шансът да се срещне с Ed Sheeran преди няколко години, точно когато самият Sheeran е подписал с Atlantic Records, изглежда малко значим по онова време. Jamie разказва за срещата: "Той свиреше на същите места и имахме общи приятели, така че въпреки, че не се бяхме срещали преди, бяхме чували един за друг. Песните му бяха чудесни и той беше свестен човек. Разменихме си номерата, но точно след това кариерата му пое нагоре и той стана много известен, а аз просто го гледах и си мислех "Ето още един, на който му потръгна!”
 
След година Ed забелязва постер на Jamie в ирландски пъб и си спомня за ранната им среща. Тъй като му предстои да свири на престижните Ruby Sessions в Дъблин следващата седмица, Sheeran моли промоутъра да покани и Jamie. Така от зали, побиращи няколкостотин човека, Jamie излиза на сцена пред 10 000 човека в Дъблин, заедно с Ed, а в началото на 2015 започва да обикаля и света с него.
 
През последните месеци Jamie свири пред повече от 175 000 човека в Австралия (където “Wasn’t Expecting That” стига #2 и си спечелва двоен платинен сертификат) и Нова Зеландия. През изминалите няколко седмици изпълнителят подгрява Ed по време на гигантското му британско турне, свирейки две вечери подред с него в Croke Park, Дъблин. Дебютът на Jamie през Gingerbread Man Records е продуциран от дългогодишния партньор на Ed Will Hicks (Lily Allen, Plan B, Bastille) и миксиран от Ruadhri Cushnan (Mumford & Sons ‘Babel’, Ed Sheeran + & х). 
 
Jamie Lawson - съдържание
1.Wasn't Expecting That
2.Someone For Everyone
3.Cold In Ohio
4.The Only Conclusion
5.Still Yours
6.All Is Beauty
7.Don't Let Me Let You Go
8.Ahead Of Myself
9.In Our Own Worlds
10.Sometimes It's Hard
11.Let Love Hold You Now
 
Албумът Jamie Lawson на Jamie Lawson ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International. 

Свързани новини

Ед Шийрън с еко-модна колекция

11.07.2022

Звездните бебета са тук!

20.05.2022

Ед Шийрън с нов клип, заснет в Украйна

26.04.2022

Не всичко, за което пеят, е добро

13.04.2022

Ед Шийрън триумфира в съда

06.04.2022