Jay Z и Will Smith ще правят сериал за HBO

Jay Z и Will Smith се съюзяват за нов минисериал по HBO, който ще разказва трагичната история на 14-годишния Emmett Till, чието убийство през 1955 ще се запомни като едно от най-шокиращите престъпления от омраза в САЩ, съобщава бгнес.
 
През 1955 младежът гостува при семейството си в Мисисипи, разговаря с Carolyn Bryant, съпруга на местния бакалин, и дни по-късно нейният съпруг Roy Bryant и полубрат му J.W. Milam замъкват Emmett в една плевня, пребиват го, изваждат окото му и го прострелват в главата, преди да хвърлят трупа му в реката. Майката на жертвата настоява за погребение с отворен ковчег, за да може всички да видят какво е сторено на момчето. По-късно в интервю пред медиите Roy Bryant и J.W. Milam си признават деянието, напълно наясно, че дискриминационните права, които имат срещу чернокожото население на страната, ги защитават от закон и съд. Те се измъкват без никакво накзание, но убийството на Till се смята за ключов момент за началото на движението за гражданските права.
 
Сериалът ще бъде с обща продължителност от шест часа, а режисьор на лентата ще бъде Aaron Kaplan. Проектът ще бъде първият мини сериал на Kaplan, който в момента работи по предстоящата комедия със Sarah Jessica Parker "Развод". Сериалът за трагичната история на тийнейджъра все още няма име и търсенето на сценарист е започнало. 

Свързани новини

''Хари Потър'' сериал през 2026г.

27.02.2024

Хитов сериал със Селена Гомес се завръща

26.01.2024

Кой грабна призовете на MTV EMAs?

07.11.2023

Сбогом, Чандлър Бинг

30.10.2023

Отменят наградите на MTV

23.10.2023