Jay Z и Will Smith ще правят сериал за HBO

Jay Z и Will Smith се съюзяват за нов минисериал по HBO, който ще разказва трагичната история на 14-годишния Emmett Till, чието убийство през 1955 ще се запомни като едно от най-шокиращите престъпления от омраза в САЩ, съобщава бгнес.
 
През 1955 младежът гостува при семейството си в Мисисипи, разговаря с Carolyn Bryant, съпруга на местния бакалин, и дни по-късно нейният съпруг Roy Bryant и полубрат му J.W. Milam замъкват Emmett в една плевня, пребиват го, изваждат окото му и го прострелват в главата, преди да хвърлят трупа му в реката. Майката на жертвата настоява за погребение с отворен ковчег, за да може всички да видят какво е сторено на момчето. По-късно в интервю пред медиите Roy Bryant и J.W. Milam си признават деянието, напълно наясно, че дискриминационните права, които имат срещу чернокожото население на страната, ги защитават от закон и съд. Те се измъкват без никакво накзание, но убийството на Till се смята за ключов момент за началото на движението за гражданските права.
 
Сериалът ще бъде с обща продължителност от шест часа, а режисьор на лентата ще бъде Aaron Kaplan. Проектът ще бъде първият мини сериал на Kaplan, който в момента работи по предстоящата комедия със Sarah Jessica Parker "Развод". Сериалът за трагичната история на тийнейджъра все още няма име и търсенето на сценарист е започнало. 

Свързани новини

MTV EMA 2022: Кои са наградените

14.11.2022

Церемонията е на 13-ти в Дюселдорф

02.11.2022

Гласуването за наградите на MTV започна

13.10.2022

Нов сериал по NOVA

31.08.2022

Певицата обяви датата на новия си албум

29.08.2022