SPIRIT of Burgas: Завръщането успешно (галерия)

Рекордните 47 000 души и два незабравими фестивални дни – това беше SPIRIT of Burgas 2015. 
 
"Бургас вие бяхте невероятни! Не мога да повярвам, че не сме идвали досега тук. Няма да ни се разсърдите, ако се върнем отново много скоро, нали? Среща?“ - с тези думи изключителният ROBBIE WILLIAMS накара над 35 000 зрители на централния плаж в Бургас да крещят името му. Над час и половина лошото момче на британската сцена поддържаше еуфорията сред хилядите си фенове.
 
Шоуто включи най-големите хитове на ROBBIE, сред които "Let Me Entertain You", "Feel", "She’s The One", както и кавъри на великите Queen, почитайки паметта на Freddie Mercury. В края на емоционалната вечер ROBBIE изпя най-големия си хит "Angels". Шоуто приключи с прочувствено изпълнение на "My Way" на Frank Sinatra, по време на което мистър WILLIAMS се просълзи, заедно с десетките хиляди фенове.  
 
Най-щастливото момиче тази вечер безспорно беше Зори от Благоевград, която влезе в леглото на ROBBIE WILLIAMS. Певецът я избра сред хилядите, мечтали да бъдат на нейно място. Зори и ROBBIE танцуваха в ритъма на парчето "Candy", по време на което британецът демонстрира изключителна близост с щастливката. ROBBIE отдаде изключителна чест на родната публика като проговори на български. Думи като "Добър вечер" и "Благодаря" прозвучаха неколкократно от сцената на SPIRIT of Burgas. 
 
Преди да видим шоуто Let Me Entertain You, на главната сцена се качиха и група Мастило, белгиецът Milow и британската сензация Kwabs. 5-минутна заря сложи край на първия ден. 
 
След уникалното шоу на ROBBIE WILLIAMS, британската банда KASABIAN застана безкомпромисно зад 13-те спечелени награди, сред които "Най-добра група на живо“ за 2015 и 5-те си супер-успешни албума. Групата, оглавила миналогодишното издание на Glastonbury, доказа на българската публика, че е една от най-забележителните съвременни рок банди. 
 
Намиращи се в пика на своята кариера, КАSABIAN изпълниха брилянтно както парчета от последния си албум 48:13, така и емблематични песни от творчеството си през последните години. Сет листът включваше и кавъра на FATBOY SLIM "Praise you”, който беше продължен от парчето "L.S.F". Приковаващият с кристално звучащ глас Tom Meighan, заедно с останалите членове на групата, накараха публиката да се слее с всяка фраза на парчетата "Bumblе Beee”, “Days are forgotten”, “Club foot”, “Re-wind”, “Empire”, “Fire” и още много други. Шоуто продължи близо час и половина, който мина неусетно, но остави сигурен и траен спомен у феновете си, както и у хората, които ги чуха за първи път.
 
Преди британската група да превземе сцената, публиката беше приятно изненадана и от изпълненията на българските банди Jin Monic, Bobo & The Gang и Hayes & Y, които подгряха достойно KASABIAN с изключително шоу. Паралелно с тях артистите от сцената НА ТЪМНО, сред които P.I.F. и Ревю, се раздадоха пред стотици фенове, танцуващи и припяващи познати рефрени. 
 
Силният край на SPIRIT of Burgas поставиха представителите на 6 от най-добрите Drum and Bass лейбъли. CALYX & TEEBEE, DANNY BIRD, THE PROTOTYPES, MAZTEK станаха част от един от най-обичаните парти брандове в света - The World of Drum and Bass, който заедно с родните HMSU предложи нещо грандиозно за родните ширини.
 
Снимки: Кристина Цветкова и Болкан Ентертейнмънт

Свързани новини

Robbie Williams пристигна в Бургас

07.08.2015

Robbie и Ayda празнуват годишнина у нас

05.08.2015

Robbie Williams ляга с наше момиче

04.08.2015

SPIRIT of Burgas е тази седмица

03.08.2015

Robbie Williams включи и баща си в шоуто

31.07.2015