Шестото издание на Банско Опера Фест вече е три дни

На 27, 28 и 29 август в Банско за шести пореден път ще звучи класическа музика под открито небе - продукция на високо професионално ниво за всички гости и жители на курортния град в рамките на фестивал, който вече продължава три дни.
 
В първата фестивална вечер зрителите ще се насладят на класическа балетна постановка – на 27 август август балетът на Държавна опера Русе ще представи световноизвестният “Дон Кихот” по адаптацията на Силвия Томова, която гарантира една вълшебна вечер за всеки почитател на балетното изкуство.
 
Във втората вечер на фестивала, Държавна опера Варна ще представи операта от Жорж Бизе “Кармен” под диригентската палка на Светослав Борисов и режисьорската работа на Кузман Попов. Солисти в брилянтното произведение на Бизе са големи имена от българската оперна сцена – Даниела Дякова, Иван Момиров, Пламен Димитров, Евгени Станимиров и др. 
 
Последната съботна вечер, на 29 август, ще е посветена на бляскавата оперета "Царицата на чардаша“ от Имре Калман, представена от Държавна опера Русе с диригент Найден Тодоров и режисьор Марио Николов. Организаторите за пръв път поставят оперета в рамките на фестивала и неслучайно подбират една от най-красивите и запомнящи се оперети. В главните роли участват Мария Цветкова и Марио Николов.
 
Шестото издание на оперния фестивал отново ще бъде на централния площад "Никола Вапцаров“ в град Банско. Входът е свободен, а представленията започват от 20:30 ч.

Свързани новини

Наближава Банско Опера Фест 2017

22.08.2017

Откриха Банско Опера Фест

26.08.2016

Oперният фест представя оперета

25.08.2015