Програмата на Пловдив Джаз Фест 2015 - много повече от музика

Пловдив Джаз Фест ще озвучи още няколко места. За фестивала пристигат Southwick за порция свеж и неподправен фънк, който ще чуем в Бийбоп кафе на 4 ноември от 22:00 часа. Другите гости са Pavel, SkilleR & Logozarov Trio. Техният концерт ще се състои в клуб Петното на 5 октомври от 22:00 часа. Последната вечер е изцяло запазена за боса нова. След концерта на Росалия де Соуса, на 6 ноември от 22:00 в Бийбоп кафе, почитателите на бразилската музика ще удвоят радостта си с ефирните изпълнения на Brazil Acoustic и Павлета Семова.
 
Пловдив Джаз Фест ще предложи на гостите си не само музика. В програмата ще има среща с писатели под мотото "Думи върху звуци“. На 3 ноември в клуб Петното ще се съберат автори, обединени от свободата в изразяването: Недялко Славов, Васил Балев, Невена Цанева, Слави Томов, Иван Ланджев, Димитър Ганев. Организатор е Катя Атанасова - автор на сборника с разкази "Неспокойни истории“, пиесата "Да изядеш ябълката“ и състезанието за разказване на устни истории "Лига на разказвачите“. Музикалната среда по време на събитието в клуб Петното ще бъде в ръцете на Константин Кацарски (Koka Mass Jazz) от група Блуба Лу.
 
Към музиката и думите ще се добавят и картините с изложбата "Джаз формат“ в Дома на културата "Борис Христов“, от 2 до 6 ноември, в която ще се включат Атанас Хранов, Николай Няголов, Румен Жеков, Румен Нечев, Пламен Русев, Камен Старчев и Валери Чакалов.
 
Специално място в Пловдив Джаз Фест 2015 има публичната лекция, която ще изнесе Анете Гьорес в залата на радио Пловдив на 3 ноември между 11:00 и 13:00 часа. Анете Гьорес - наричана в родната си Германия "Свободния глас“ - е изключителен познавач на гласа и е създала собствена методология за работа с всички хора, които използват гласа в своята кариера. След лекцията си, между 4 и 6 ноември Анете ще води и майсторски клас. 
 
Ето ги отново и големите концерти в програмата на Пловдив Джаз Фест 2015:
Кърт Елинг - 2 ноември, 20:00 часа, Дом на културата "Борис Христов“
Октет Пловдив, JP3 - 3 ноември, 20:00 часа, Дом на културата "Борис Христов“, единствената инструментална вечер ще бъде открита от Хор "Детска китка“ с няколко любими джаз пиеси 
Белослава, Хилда Казасян, Мира Кацарова и Андрония Попова-Рони - "Четири дами пеят джаз“ – 4 ноември, 20:00 часа, Дом на културата "Борис Христов“
Виктория Толстой и Якоб Карлсон – 5 ноември, 20:00 часа, Дом на културата "Борис Христов“
Росалия де Соуса – 6 ноември, 20:00 часа, Дом на културата "Борис Христов“
 
Билетите за концертите в залата на Дома на културата "Борис Христов“ са достъпни в мрежата на Eventim. Билетите за концертите в клуб Петното и Бийбоп Кафе ще се продават на място. Публичната лекция на Анете Гьорес, литературното събитие и изложбата са с вход свободен. 
 
Тази есен Пловдив ще бъде джаз... Да го слушаме заедно!

Свързани новини

Пловдив Джаз Фест 2019 - акцентите

19.08.2019

Пловдив Джаз Фест: INTRO на 19 октомври

16.10.2017

Наближава Пловдив Джаз Фест 2017

10.10.2017

McCaslin, Moran и Joshua Redman на ПДФ

31.08.2017

Пловдив Джаз Фест започва с три концерта

24.10.2016