Българите по света подкрепиха "Златната ябълка“

В края на м. ноември 2015 екипът на "Златната ябълка“ отбеляза успешната премиера на трейлъра на първата анимационна сага, базирана на българските фолклор и митология. Само за две седмици, българската и английската версии на трейлъра общо събраха над 350 000 гледания в интернет, които го превърнаха в световно събитие. Българите от цял свят, не само в България, активно подкрепиха проекта - освен чрез регистрираните стотици хиляди гледания на трейлъра в YouTube, изразиха своята съпричастност чрез многобройни споделяния в нета, със свои отзиви и постове в подкрепа на българската кауза в социалните мрежи и форуми. 
 
 
"Искам да благодаря на всички приятели на "Златната ябълка“ по света, които направиха премиерата на трейлъра ни световно събитие“, споделя създателят и Арт директор на проекта Димитър Петров. "Благодаря на страхотния екип, с който имам удоволствие да работя по този проект - главната дизайнерка Светла Радивоева, продуцентката Елена Рапонджиева, главният аниматор Станислав Цветков, техническата аниматорка Теодора Филипова и всички асистент аниматори, дизайнери и озвучители, без чиито труд трейлърът нямаше да стане реалност. Поздравявам младия композитор Георги Стрезов за невероятната музика, която звуково подкрепи концепцията и визията на персонажите в трейлъра. Колегите са професионалисти на световно ниво, които дадоха всичко от себе си, за да имаме трейлър и проектът да се развива.“
 
Подкрепата на световната интернет аудитория амбицира авторите да потърсят съдействието на големи анимационни компании за реализация на целия проект. "Златната ябълка“ вече е на етап, когато е нужно реално финансиране. Достигнатата популярност на анимационния проект направи възможно стартирането на фондонабираща кампания в kickstarter.com, чрез която авторите се надяват до 14.12.2015г. да съберат нужните средства за реализация на пилотния епизод от поредицата. На база резултатите от двете кампании (регистриран зрителски интерес, събрано начално финансиране), екипът на "Златната ябълка“ ще води преговори с потенциални инвеститори и разпространители. При осигурено проектно финансиране, младите аниматори на студио "Змей“ имат готовност да започнат работа веднага по епизодите от първия сезон на сериала.   

Свързани новини

Кафето - вдъховител на поетите

18.11.2015

Виж трейлъра на "Златната ябълка"

16.11.2015

Излиза наш анимационен фентъзи сериал

04.11.2015