Céline Dion остана вдовица

René Angélil, съпругът и импресарио на певицата Céline Dion, почина в четвъртък в Лас Вегас на 73 години, съобщи говорител на канадската артистка, пише bgnes.com. 
 
"С дълбока тъга съобщаваме, че René Angélil почина" в дома си в Лас Вегас (щата Невада, САЩ), след боледуване от рак", се казва в комюникето на Marc Olivier, говорител на Céline Dion. Семейството помоли да бъде оставено на спокойствие да преодолее загубата си.
 
Преди 16 години откриха рак на гърлото на René Angélil. Битката с него на два пъти изгреждаше спечелена, но болестта се завърна отново през лятото на 2014. Както и преди, Céline отмени всичките си ангажименти, за да бъде до съпруга си, като онези, които приемаше, бяха по негово настояване. 
 
Céline Dion се запознава с бъдещия си съпруг, когато е на 12 и майка й му изпраща касетка с нейни записи. Той е на 38 и е женен. Годините на съвместната работа върху музикалното израстване на Céline преминават по-късно в любов и когато изпълнителката е на 19, а той - на 45, се женят на екстравагантна цермония в Канада. От съвместния си живот имат три деца - René-Charles, на 14 год., и 5-годишните близнаци Nelson и Eddy. 
 
През годините, в които са заедно, мениджърът инвестира печалбите й от концерти и над 220 милиона продадени албуми по света в ресторанти, нощни клубове и игрища за голф. Стартира модна линия дрехи, парфюми и други стоки с марката на Dion, изграждайки за двамата истинска финансова империя.
 
"Няма друг мениджър като него", беше казала Dion веднъж. "99,9% от успеха ми се дължи на René."

Свързани новини

Селин Дион с нова музика

18.04.2023

Какво се случва със Селин Дион

20.01.2022

Още звезди в "Един свят: Заедно вкъщи"

16.04.2020

Излезе новият албум на Céline Dion

19.11.2019

Céline Dion се завръща с Courage

28.10.2019