Jennifer Batten отдава почит на легендата Jeff Beck

Jennifer Batten, която ще изнесе възпламеняващо шоу в памет на Michael Jackson на 4 юни в Sofia Live Club, ще бъде един от специалните гости на юбилея на китарната легенда Jeff Beck тази година. Събитието ще се състои на 10 август в “Холивуд Боул” в Лос Анджелис и ще отбележи 50-та годишнина, откакто Beck се качва за първи път на голямата сцена. 
 
Именно в началото на 1965 г. по препоръка на Jimmy Page, младият китарист е поканен да се присъедини към Yardbirds на мястото на Eric Clapton. Jennifer Batten пък, която наскоро беше призната за една от най-великите китаристки на всички времена, се присъединява към групата на Jeff Beck през 1999. С него тя работи в продължение на три години, след което се концентрира върху собствената си кариера. Двамата продължават да поддържат крепко приятелство и до днес, а Beck не пести похвали за таланта й във всяко интервю, което дава. 
 
С екцентричната си визия, която не може да бъде сбъркана по никакъв начин, и експлозивен стил на свирене, Jennifer се превръща в любимата китаристка и на Michael Jackson, която го придружава по време на трите му световни турнета (Bad, Dangerous и HIStory). Jennifer е неотлъчно до Michael и по време на представянето му в почивката на Супер Боул през 1993, което се превръща в най-гледаната програма в историята на телевизията, проследена от 1,5 милиарда души от над 80 държави по цял свят. 
 
Концертът на Jennifer Batten “In Memory Of Michael Jackson” е на 4 юни (събота) в Sofia Live Club. Начало 21:00 часа. Билети могат да бъдат закупени в Sofia Live Club и мрежата на Eventim в цялата страна. Първите 100 пропуска са на промоционална цена от 40 лв. След тяхното изчерпване билетите ще струват 50 лв.

Свързани новини

Jennifer Batten - сред най-великите

11.02.2016

Китаристката на Jacko идва у нас

13.01.2016