Radiohead със световно турне и очакван нов албум

Radiohead обявиха, че тази година ще изнесат концерти в няколко града и че работят върху своя нов албум, пише bgnes.com. 
 
Radiohead ще свирят от 20 май до 4 октомври в Амстердам, Париж, Лондон, Ню Йорк, Лoс Анджелис и Мексико. Във всеки от тези градове те ще изнесат по два концерта, с изключение на Лондон, където ще има три. Британските музиканти ще участват и в осем фестивала, включително Примавера Саунд в Барселона, Съмър Соник в Япония и Лолапалуза в Чикаго. 
 
Radiohead не спират да търсят нови начини за разпространяване на своята музика, но не дават детайли за новия си албум - първият след King of the Limbs (2011) - с изключение на това, че е създаден в студио. Групата промени звученето си с по-електрическо и по-експериментално с излизането на албума OK Computer (1997). Radiohead са продали повече от 30 млн. албума, но не са излизали на сцена от 2012, макар че вокалът Том Йорк многократно е пял самостоятелно. 
 
През 2014 г. той извади Tomorrow's Modern Boxes, втория си самостоятелен албум, който се разпространява чрез BitTorrent Bundle. Първият, The Eraser, излезе през 2006.

Свързани новини

Radiohead пускат свой концерт в YouTube

09.04.2021

Без Adele и Radiohead в YouTube

18.06.2014