Radiohead радват феновете си с онлайн концерт днес

Британската група Radiohead ще излъчи свой архивен концерт от януари 2008 г. в Лондон. Шоуто предстои тази вечер в YouTube канала на групата и можеш да го гледаш ТУК. 

Концертът е заснет в London's 93 Feet East и е известен с това, че е бил предназначен да се случи в големия търговски център Rough Trade East, за да отпразнува премиерата на седмия им студиен албум "In Rainbows". На събитието обаче се появила такава тълпа, че магазинът буквално е щял да рухне, което принудило групата да се премести в по-голямата зала.

Феновете на Radiohead били толкова въодушевени, тъй като "In Rainbows" излиза след няколкогодишно "мълчание" и липса на нови записи от страна на Том Йорк и компания.

Фактът е, че "Ok computer" е най-успешният албум на британската алтърнатив група. Той излиза през 1997 година и няколко парчета от него оглавяват световните класации за дълго време. Емблематичните "Karma Police", "No Surprises" и "Exit Music (for a film)" са на челните места и в британските и в американските чартове. Записът получава "Грами" за най-добър албум. 

Серия от легендарни концерти на U2 излизат за свободно гледане в YouTube

През 2003 година следващият им албум се появява в недовършен вариант в Интернет. Том Йорк и останалите членове на групата са били супер гневни от кражбата. Въпреки този неприятен факт Radiohead пускат официално албума си по-късно същата година. От него "Hail to the Thief" се изкачва до първото място в британската класация за хитове. През годините на паузата Radiohead концертира с една от любимите групи на Том Йорк - R.E.M. , и следващият им албум "In Rainbows" излиза официално през 2008 година. Групата сама решава да пусне парчетата за свободно сваляне в MP3 формат през октомври 2007 година. 

Свързани новини

Radiohead със световно турне и нов албум

15.03.2016

Без Adele и Radiohead в YouTube

18.06.2014