Италианската легенда Zucchero с нов албум, чуй два от синглите

След повече от три десетилетия на музикалната сцена, над 60 млн. продадени албума и много незабравими хитове, бащата на италианския блус Zucchero представя новия си студиен албум Black Cat, който излиза у нас днес от Анимато Мюзик/Universal Music. 
 
 
Black Cat съдържа 13 нови песни с рок-блус звучене, напомнящо атмосферата и спонтанността на Oro, Incenso e Birra - един от най-продаваните италиански албуми в световен мащаб и един от най-важните не само в кариерата на Zucchero, но и в историята на италианската музика като цяло. 
 
 
Black Cat - съдържание:
1. Partigiano Reggiano
2. 13 Buone Ragioni
3. Ti Voglio Sposare
4. Ci Si Arrende - feat. Mark Knopfler
5. Ten More Days
6. L’Anno Dell’Amore
7. Hey Lord
8. Fatti Di Sogni
9. La Tortura Della Luna
10. Love Again
11. Terra Incognita
12. Voci (Namanama version)
13. Streets Of Surrender (S.O.S) feat. Mark Knopfler
 
Продуценти на новия проект са три големи имена на световната сцена - T-Bone Burnett (Elvis Costello, Elton John, Tony Bennett), Brendan O'Brien (Bruce Springsteen, Pearl Jam, Bob Dylan) и Don Was (Rolling Stones, Iggy Pop, Bob Dylan). При записите на албума Zucchero си сътрудничи с Bono (U2), който написва текста към песента "Streets of Surrender (S.O.S.)", посветена на драматичните събития в Париж от ноември 2015. Това е песен срещу омразата и химн за свободата. 
 
В албума като гост музикант участва още и легендата Mark Knopfler от Dire Straits, който записва китарите в синглите "Streets of Surrender (SOS)" и "Ci Si Arrende". 

Свързани новини

Остават броени дни

12.04.2024

Събитието остава за следващата година

21.06.2023

Zucchero отново у нас

16.03.2023

Zucchero пя на празния площад Колизеума

24.04.2020

Zucchero вече е в Пловдив

23.07.2018