Hugh Laurie със звезда на Алеята на славата

57-годишният британски актьор Hugh Laurie също получи звезда на Алеята на славата, пише vesti.bg. Признанието го нареди сред останалите близо 2600 звезди там. 
 
 
Ролята му на д-р Хаус в едноименния сериал го изстреля на върха на славата още през 2004, когато FOX започва да го снима. Ролята носи на Hugh Laurie две награди Emmy за най-добър актьор в телевизионна драма. Сериалът се излъчва в продължение на 8 години.
 
По време на церемонията с Laurie дойде и колегата му Stephen Fry, който не пропусна да се пошегува с него: "Традиция в този чудесен град е звездите да бъдат сваляни на земята. Вече приземен, Hugh Laurie ще прекара вечността в компанията на изплюти дъвки и кучешки екскременти. Досега светът беше в краката му. Сега световните крака ще бъдат върху него". 
 
Самият актьор прие думите му шеговито, тъй като освен чувство за хумор, има и дългогодишна история на приятелство между двамата някогашни съквартиранти от колежа, а в последствие - и популярен тандем пред камерата. Stephen Fry добави, че с малки изключения старият му приятел е "отблъскващо привлекателен" и "скандално талантлив в множество области".
 
Това не е не е преувеличение от любезност - освен успешен актьор, Laurie е и осъществен музикант - свири на пиано, пее, издаде албума Let Them Talk (2010) и изнесе изключително добре прието турне, а също така е и писател - първият му роман излиза през 1996, а втората му новела се очакваше още през 2009, но издаването й все още се бави. 

Свързани новини

Снимат "Матрицата 4"

22.08.2019

Още неиздавани песни на George Michael

16.08.2019

Stallone и Lundgren отново заедно

06.08.2019

Jennifer Lopez е Кръстница на мафията

31.07.2019

Снимат "Индиана Джоунс 5" догодина

30.07.2019

Коментари