За четене: "Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта"

След като за пореден път разсмя зрители от няколко поколения, невротичната британка Бриджет Джоунс се завръща и чрез едноименната книга, дело на Хелън Филдинг!
 
"Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта" е брилянтна комедия, която се появява скоро след филма със същото заглавие, три години след третия роман, но с действие, което го предшества хронологически. Съдбата отново изправя един срещу друг двамата любовници на Бриджет Джоунс – Даниъл Клийвър и Марк Дарси. Този път поводът е бащинството на нероденото дете на Бриджет. А тя самата, макар и вече на зряла възраст, продължава с все същия неподправен чар да оплита конците в работата, любовта и живота си (пък и в този на околните) и да бъде все така невероятно забавна, каквато е била винаги.
 
Родена през 1958, английската писателка Хелън Филдинг печели популярност покрай радостите и тревогите на своя забележителен персонаж. "Дневникът на Бриджет Джоунс" първоначално излиза като анонимна вестникарска колонка в "The Independent”; едва през 1996 е публикуван романът, който, редом с продължението си, жъне неимоверен успех. Екранизациите с участието на Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт светкавично се превръщат в блокбастъри. Трите романа за Бриджет Джоунс, тази щура представителка на новия феминизъм, доказват триумфално таланта на Филдинг като сладкодумен разказвач с неповторимо чувство за хумор и самоирония.
 
Освен книгите си за Бриджет Джоунс, Хелън Филдинг издава още два романа – първият й, определян от критиката като неуспешен - "Cause Celeb” (1994), и последният, в който се появява новата а ла Бриджет Джоунс героиня - "Оливия Джаулс и развинтеното въображение" (2003). С книгите си за Бриджет Джоунс Хелън Филдинг се утвърждава като един от водещите автори на жанра "чиклит".

Свързани новини

Новият Bond и саундтракът: през ноември

17.09.2020

"Завръщане": онлайн премиера за цял свят

14.09.2020

Нова българска комедия през 2021

04.08.2020

Задава се римейк на "Туистър"

02.07.2020

Официално е – работи се по "Писък 5"

01.07.2020

Коментари