Рок операта на всички времена "Исус Христос суперзвезда" идва у нас!

5, 6 и 7 април 2018 г., 
Зала 1 на НДК
 
След няколкото български постановки през последните години, този път у нас пристига оригиналният и безспорно най-успешен бродуейски мюзикъл за всички времена - "Исус Христос суперзвезда" ("Jesus Christ - Superstar") на знаменития композитор Andrew Lloyd Webber и завладяващия майстор на лириката Tim Rice. 
 
В ролята на Jesus Christ ще видите звездата Ted Neeley, който изигра ролята на Спасителя в едноименния филм на Norman Jewison и постави рекорд с над 2 000 представления на "Исус Христос суперзвезда" на Бродуей, Уест Енд и останалите големи сцени по света. 
 
Звездният състав от 55 артисти, музиканти и екип от уникални професионалисти ще дойдат в България, за да ви направят съпричастни с най-великото изкуство на последното столетие — мюзикъла, с един от най-играните спектакли за всички времена. 
 
Наричан още първата рок опера, този шедьовър ще ви потопи в дните преди Възкресението на Спасителя - последните дни на Исус от влизането му в Йерусалим, през Тайната вечеря и Разпятието до Светото Възкресение, които ще бъдат разказани от световни звезди на мюзикълното изкуство. 
 
Безспорните хитове "Gethsemane (I Only Want to Say)", "I Don't Know How to Love Him", "Could We Start Again Please?", "Superstar" и много други ще могат да бъдат чути от сцената на Зала 1 на НДК в цели три вечери -  5, 6 и 7 април 2018 от 20:00 часа.
 
Музиката на Andrew Lloyd Webber е емблематична, а британският композитор, който е създал култовите мюзикъли на нашето съвремие е считан за архетипен образ в световното  изкуство. Той е един от най-известните композитори от края на 20 век с многото си успешни постановки, които се играят в продължение на десетилетия на Бродуей (Ню Йорк) и Уест енд (Лондон). Написал е 16 мюзикъла, два саундтрака и латински Реквием. Голяма част от песните му, като "I Don’t Know How to Love Him" от "Исус Христос суперзвезда", "Don’t Cry For Me, Argentina" от "Евита", "Memory" от "Котките" и "The Music of the Night" от "Фантомът от операта" са станали известни хитове и извън театралните постановки.
 
Рок операта "Исус Христос суперзвезда" е представена за първи път на сцена през 1971 и разглежда политическите и междуличностни сблъсъци на Юда Искариотски и Исус. Действието следва каноничното Евангелие за последната, Страстната седмица от живота на Исус, като започва с пристигането му в Йерусалим, и завършва с разпъването му на кръста.
 
Поставянето на спектакъла на Бродуей, Ню Йорк (най-населеният с евреи град в света извън Израел) предизвиква множество обществени спорове и противоречиви оценки, като става причина за протести от страна на много религиозни групи. През 1973 в Израел е заснет филмовият вариант на мюзикъла с режисьора Norman Jewison с Ted Neeley в ролята на Спасителя. Преди това рок операта е позната на публиката като музикален албум, в който партията на Исус е изпята от Ian Gillan от Deep Purple, участват още и Murray Head, Yvonne Elliman и Gary Glitter. 
 
Билетите сe продават в мрежата на Eventim.bg.
 
 

Свързани новини

Най-доброто от Andrew Lloyd Webber

03.04.2018