Няколко песни на Michael Jackson се оказаха фалшиви

Музикалният лейбъл Sony Music Entertainment призна, че е с логото му са били разпространявани фалшифицирани песни на Michael Jackson, съобщи avtora.com.
 
 
Три парчета, включени в посмъртно издадения албум на певеца Michael, всъщност не са били изпълнени от поп иконата, а от човек на име Jason Malachi, стана ясно по време на съдебен процес. Става въпрос за песните "Breaking News", "Keep Your Head Up" и "Monster".
 
 
Делото, заведено срещу Sony и още двама ответници (съавторът на композициите James Porte и дългогодишният приятел на певеца Edward Cascia), започна през 2014, когато фенката Вера Серова подаде колективен иск във Върховния съд на Лос Анджелис. Ответниците не успяха да предоставят доказателства, Michael Jackson действително е участвал в записите на тези три песни. По време на делото Cascia и Porte твърдяха, че албумът е бил записан в мазето на Porte през 2007, а обяснението на Sony беше, че компанията не е знаела, че Jackson не е участвал в записите на въпросните три песни.
 
 
Окончателното решение на съда по случая ще бъде оповестено до 90 дни. От него ще зависи дали Sony ще има право да продължи да продава албума. Само за първата седмица след излизането му през 2010 от него бяха продадени 228 хиляди копия.

Свързани новини

Ще пеем и танцуваме на концерта за Джако

15.11.2023

Историята на Джако - в НДК

09.10.2023

Sony купува музиката на Майкъл Джексън

08.02.2023

Нов филм за Краля на попа

31.01.2023

"Майкъл" - нов филм за Краля на попа

09.02.2022