Dead Can Dance пристигат в Пловдив догодина

Дебютният концерт на култовото дуо у нас ще се проведе на 30 юни 2019 г. в Античния театър в Пловдив, информира avtora.com. Концертът е част от световното турне на групата "A Celebration – Life & Works 1980–2019". 
 
Гъделичкащо сетивата съчетание от класически етно и електронни ритми, зашеметяващ бийт, неподражаем ритъм и разбира се, меките и мелодични вокали на Lisa Gerrard и Brendan Perry ще ни покажат как с привидна лекота и неизмерим талант се създава магията на музиката. 
 
Междувременно, на 2 ноември 2018 предстои да излезе най-новият албум на Dead Can Dance, озаглавен Dionysus. Историята около създаването му започва с възхищението на Brendan Perry от отдавна установените пролетни и есенни фестивали, свързани с плодородието и с мистични практики в различни точки от Европа, които напомнят за древния култ към бога на виното, театъра, превъплъщенията, екстаза и лудостта – Дионис.
 
Албумът Dionysus представя седем различни аспекта на мита за Дионис, който в основата си е и ключът към разбирането на най-новия опус на Dead Can Dance – празник не само на човечеството, но и на работата на човечеството в симбиоза с природата.
 
Продажбата на билети за концерта в Пловдив вече стартира. Повече информация можете да откриете в официалната страница на групата или на събитието във Фейсбук.

Свързани новини

Обиколката на Dead Can Dance започна

07.04.2022

Dead Can Dance с нов концерт в София

15.09.2021

Последни билети за Dead Can Dance

13.06.2019

Новият албум на Dead Can Dance излезе

02.11.2018