Остава лимитирано количество билети за концерта на Dead Can Dance

Първият концерт на феноменалните Dead Can Dance у нас ще бъде много специален както за публиката така и за Lisa Gerrard и Brendan Perry, защото българският фолклор и митология заемат отдавна централно място в тяхното творчество. Неслучайно вторият сингъл от чисто новия им албум - Dionysus, "Act II: The Invocation", представя магията на българските кукерски ритуали. Композицията се сдоби и с прекрасен видеоклип, който имаше своята световна премиера през април и задължително ще е част от предстоящото шоу.
 
 
Концертът на Dead Can Dance ще е специален, защото ще е първият от настоящото турне, който ще се проведе на открито и то на място с ограмна символика и енергия - Античният римски театър в Пловдив. Фенове от Америка, Сингапур, Австралия, Обединени Арабски Емирства, Русия и от цяла Европа пристигат в Пловдив заради концерта на Dead Can Dance. Ето защо, екипът на групата пристига ден по-рано, за да може да се запознае с акустиката на Античния теарър в Пловдив и подготви шоуто до последния детайл.
 
С оглед на силния международен интерес към концерта на 30 юни, организаторите алармират, че има лимитирано количество свободни билети, които може да бъдат закупени онлайн от bit.ly/DeadCanDanceBG както и в Booktrading, НДK, касата на културен дом Борис Христов и музикален магазин Music Center в Пловдив чрез системата на Тicketportal.bg 
 
Първият концерт на Dead Can Dance в България е част от световното турне на групата - “A CELEBRATION - LIFE & WORKS 1980 – 2019” и ще включва композици от всичките албуми на Dead Can Dance, и ще ни потопи  в световното музикално наследство, музиката на близкия и Далечния изток, Африка, Средновековна Европа и Балканите. Очаква ви незабравим концерт с гъделичкащо сетивата съчетание от класически етно и електронни ритми, зашеметяващ бийт, неподражаем ритъм и, разбира се, меките и мелодични вокали на Lisa Gerrard и Brendan Perry.

Свързани новини

Обиколката на Dead Can Dance започна

07.04.2022

Dead Can Dance с нов концерт в София

15.09.2021

Новият албум на Dead Can Dance излезе

02.11.2018

Dead Can Dance пристигат в Пловдив

11.09.2018