Новият албум на Dead Can Dance излиза днес

Dead Can Dance се завръщат с нов албум, посветен изцяло на Дионис, богът на плодородието и виното, който днес през PIAS Recordings. 
 
Албумът е разделен на 7 движения, които включват редица фолклорни инструменти, вокали, природни звуци като птичи пой и дори кошери, всеки  от които представя различен поглед към божествения мит. В основата си митът е ключът към разбирането на най-новия опус на Dead Can Dance.
 
Върху корицата на албума е изобразена цветна маска, изработена и декорирана с традиционната техника за украса с мъниста на племето Хуичол в Мексико, което се разминава с стилистиката на предишните албуми, тъй като повечето от тях са по-тъмни цветови палитри, но определено ни допада.
 
В седемте движения на албума Brendan Perry е инкорпорирал впечатляваща колекция от екзотични музикални инструменти - включително гъдулка, балалайка , духови инструменти като фюжърите и ацтеките, перкусии… и какво ли още не, докато извънземните вокали на Lisa Gerrard участват в 4 от седемте движения на албума. Всяка от частите е описана в детайл на официалния уебсайт на дуото.
 
Perry и Gerrard започват турнето си през май месец във Франция, а ние ще ги посрещнем тържествено за подобаващо закриване на турнето на 30 юли 2019 под откритото небе на Античен Театър Пловдив. Билети за концерта у нас ще намерите в мрежата на Ticketportal.bg.

Свързани новини

Обиколката на Dead Can Dance започна

07.04.2022

Dead Can Dance с нов концерт в София

15.09.2021

Последни билети за Dead Can Dance

13.06.2019

Dead Can Dance пристигат в Пловдив

11.09.2018