Румънеца се завръща с новия проект FolkustiX и песента "Colour of Love" (видео)

Румънеца се завръща с нова група, подкрепен от изкусния гайдар Петър Янев и световноизвестния Turbo B. (SNAP). Към проекта се присъедини и певицата Пламена, позната като една от финалистките във втория сезон на "Music Idol".
 
"Освен шевицата и историята, българите трябва да се гордеят с фолклора си и автентичните народни инструменти. Идеята ми дойде случайно, докато слушах как Динко Атанасов свири "Jingle Bells" на гайда. Тогава разбрах, че народните инструменти не свирят само народна музика и започнахме да се събираме и експериментираме с различни музиканти и в различни стилове. По това време Turbo B. дойде в България, чу демата и много му хареса проекта. Така се нави да направим заедно "Colour of Love".
Съвсем на майтап вече имаме 1 час репертоар. Аз обичам България и мисля, че всички трябва да разберат за нашата народна музика и култура" споделя Румънеца.
 
 
Петър Янев, за мен е "Гайдарят на Родопите", допълва музикантът. "Той е олицетворение на Каба Гайдата и не случачайно великата Валя Балканска е избрала него за "цял живот". За нас е чест да участва в първата песен – "Colour of Love", на нашия проект Folkustix". 
 
Песента е кавър версия на световно известната група SNAP, които през 90-те години заедно с Turbo B. са продали милиони копия. Клипът е заснет в студиото на световно известният фотограф Любомир Сергеев. 
 
Folkustix съществува по вина на:
Петър Йорданов-Бъни - Тъпан и перкусии (Оратница, Tъпани и гайди)
Живко Василев - Кавал (OUTHENTIC)
Тодор Михайлов - Каба гайда (Тъпани и Гайди, Орфикус)
Стойо Стоев - Жура гайда (НФА"Филип Кутев", Чинари, Багри)
Деница Христова - Гъдулка (НФА "Филип Кутев" , Алгара, Етнотикс, Багри)
Валентина Добрева - Тамбура, вокали (Tъпани и гайди, етнолог и педагог)
 

Свързани новини

Дуото отново е тук!

07.07.2023

Румънеца и Енчев с ново парче - "Готин"

15.02.2016

Румънеца и Енчев пак в центъра на купона

14.01.2016

Otilia e талисман на Румънеца и Енчев

20.01.2015